Gemeente Almere

Werkgevers en gemeente werken samen op lokale arbeidsmarkt

28-04-2011

"Ze krijgen de mogelijkheid om een opleiding in een bedrijf te volgen en hebben die kans met beide handen aangepakt", zei wethouder Ineke Smidt woensdagmiddag 27 april bij etikettenleverancier Telrol op bedrijventerrein De Vaart. Zij was aangenaam verrast over de mogelijkheden en kansen die de eigenaren-directeuren van de bedrijven bieden aan mensen met een uitkering. De wethouder is een voorstander om ook kwetsbare doelgroepen een kans geven op deelname aan het arbeidsproces.

Woensdag 27 april was wethouder Ineke Smidt van Participatie, Zorg en Inkomen op bezoek geweest bij een paar bedrijven op bedrijventerrein De Vaart waar verschillende klanten van Werkplein Almere aan het werk zijn en een opleiding volgen. Het Werkgeversserviceteam van Werkplein Almere had de wethouder uitgenodigd om te zien wat deze leerwerkprojecten opleveren.

Een van de werkgevers die werd bezocht was de etikettenleverancier Telrol. Een snel groeiend bedrijf met ongeveer 140 werknemers dat het afgelopen jaar tientallen, zowel oudere als jongere, kandidaten vanuit de bijstand aan de slag geholpen heeft binnen het bedrijf. Ze krijgen hier de kans om leren en werken te combineren, waarbij zij binnen twee jaar worden opgeleid tot gediplomeerd procesoperator. Maar ook bij bedrijven als Van Leyen Pallets, Maretti Lighting en Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe BV krijgen jongeren de kans in de praktijk een vak te leren. Jongeren willen graag werken en leren combineren, maar vinden vaak geen werkplek om praktijkervaring op te kunnen doen. Het Werkgeversserviceteam van de gemeente helpt bij het creëren van leerwerkplekken door actief de samenwerking op te zoeken met Almeerse bedrijven.

Werkgeversserviceteam

De gemeente heeft sinds twee jaar een Werkgeversserviceteam dat werkgevers benadert en probeert banen en leerwerkbanen voor uitkeringsgerechtigden te creëren. Daarnaast treedt dit team ook op als adviseur voor werkgevers en helpt het werkgevers bij het vinden van het juiste personeel of bij het kwalificeren van nieuw personeel.