Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Nationale Kids-aspergedag 2011

Op donderdag 28 april is het weer zover: de nationale Kids-aspergedag! In attractiepark Toverland organiseert Aceera bv weer een feestje waar kinderen spelenderwijs met asperges aan de slag gaan. Er wordt gekookt, geproefd, hun kennis wordt getest en er wordt gestreden onder leiding van twee grote talenten, bekend uit onder andere de jeugdserie 'SpangaS' en de gloednieuwe serie 'Raveleijn'. De winnaar mag zich 'Aspergekid 2011' noemen en wint E350!

Strijd en BN-ers
In de nationale Asperge-kennisquiz strijden een aantal scholen voor de hoogste eer. De quiz wordt gepresenteerd door Sebastian Wulff en Kimberley Klaver! De deelnemende scholen hebben ieder één afgevaardigde om de felbegeerde hoofdprijs van maar liefst E 350,- te winnen. Op dit moment bereiden die scholen zich voor middels het toegezonden lespakket. Wie wordt de Aspergekid 2011?

Kooktalent
Twee bekende koks van SVO zullen voor en met kinderen lekkere hapjes klaarmaken. Ook dit jaar zal dit duo de aanwezigen weer versteld doen staan hoe lekker en veelzijdig asperge is. Zoals voorgaande edities al bewezen hebben, zullen ook de "ik lust geen asperge" kinderen dat na deze middag bevestigen. Ze mogen behalve proeven ook af en toe zelf meehelpen en hun eigen kooktalent ontdekken.

Doel

Het doel van dit initiatief is kinderen te laten kennismaken met asperges. De bewustwording van kinderen aangaande de Koningin der Groenten is een wezenlijk onderdeel van het programma om de afzet van asperges ook voor de toekomst te borgen.

Graag ontvangen wij u donderdag 28 april in attractiepark Toverland in Sevenum voor de nationale Kids-aspergedag 2011! Het officiële programma gaat om 13:00 uur van start.

Hopelijk tot donderdag 28 april!

** Einde bericht **