Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT
Geld
KennisCafé Almere op donderdag 28 april

Almere, 14 april 2010 - Op donderdag 28 april organiseert Plusbibliotheek Flevoland, in samenwerking met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit, het vierde KennisCafé van dit jaar. Vanaf 19.45 uur zijn geïnteresseerden welkom in het Nieuwscafé in de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101. De toegang is gratis. Deze avond is het thema 'Geld'.

Over geld valt natuurlijk van alles te vertellen! Deze avond is er dan ook een gevarieerd programma met sprekers met zeer verschillende achtergronden.

Drie gasten
Renate van der Kuijl van het Geldmuseum komt spreken over jongeren en geld. Het Geldmuseum heeft een speciale manier ontwikkeld om jongeren voor te lichten. Dr. Wybe Douma van het Asser Instituut gaat in op de Europese financiële regelgeving na de bankencrisis. Tot slot schuift Hans de Heij aan. Hij is dé bankbiljettenspecialist van De Nederlandse Bank.

Ook deze avond neemt Peter van Schooten de rol van gastheer op zich. De muziek is deze keer van Carlo Muringen: jazzy zang.

Fascinatie
Het KennisCafé is dé plek waar wetenschappers, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde bezoekers elkaar ontmoete en met elkaar in gesprek en debat te gaan. Bezoekers kunnen in het KennisCafé de fascinatie van wetenschap beleven, vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen. Kijk voor een verslag van de vorige kenniscafés op www.kenniscafealmere.nl.

Suggesties?
De onderwerpen en de sprekers van de kenniscafés worden bedacht door de redactieraad van het KennisCafé Almere. Geïnteresseerden die suggesties hebben voor onderwerpen en sprekers kunnen contact opnemen met Plusbibliotheek Flevoland via info@plusbibliotheekflevoland.nl. Voor meer informatie: www.kenniscafealmere.nl. De activiteiten van Plusbibliotheek Flevoland zijn mogelijk door financiële steun van de provincie Flevoland.

Noot voor de redactie,