Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op donderdag 28 april geeft singer-songwriter Charlie Dée een concert in LantarenVenster Rotterdam. Aanvang 20:30, entree ¤ 15

Het leven van Charlie Dée verandert radicaal als ze op zeventienjarige leeftijd muziek van Joni Mitchell hoort. Ze besluit zelf ook de muziek in te gaan. Op het Rotterdams Conservatorium leert ze zingen, en in 2002 richt ze haar eigen band op. Twee jaar later wint ze de Grote Prijs van Nederland. In 2006 verschijnt haar debuutalbum Where Do Girls Come From, speelt ze op Lowlands en ontvangt ze een Essent Award. Het jaar erop verschijnt Love Your Life.

Haar liefde voor Joni Mitchell blijft enorm en in 2009 gaat Charlie Dée de theaters in met A Tribute To Joni. De dvd die ze van dit concert opneemt komt bij Joni zelf terecht, en zij is zo onder de indruk dat ze Charlie een persoonlijk bedankje stuurt.

Have It All is de eerste single van de nieuwste cd Husbands And Wives. Zelfs Tiësto, een van 's werelds bekendste DJ's, benadert Charlie om een remix van het nummer te maken. OOR noemt de cd één van de beste Nederpopplaten van het jaar, en met deze integere, breekbare echtscheidingsplaat gaat ze samen met haar vaste begeleidingsband de clubs in. Met haar charme en zelfspot weet Charlie Dée haar publiek altijd in te pakken, maar vooral met haar spat zuivere zang en prachtige liedjes.

Charlie Dée laat de zon schijnen! (NRC)

Dée heeft persoonlijkheid, lef en uitstraling. (OOR)

één van de grootste talenten in de Nederlandse popmuziek. (De Gelderlander)

Ze staat nog altijd in de traditie van Joni Mitchell, Carole King en Rickie Lee Jones, maar voor het eerst worden die namen naar de achtergrond verdreven door wat ze zélf te melden heeft. (De Volkskrant, 4*)

Ga voor meer informatie naar www.lantarenvenster.nl/jazz

Kaarten voor de concerten zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl/jazz en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie over en/of het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact nemen met LantarenVenster, tel. 010 277 22 66, e-mail: mail@lantarenvenster.nl