Gemeente Dalfsen

"Ik lekker fit" op vier basisscholen in de gemeente Dalfsen

28-04-2011

Het gaat om St. Cyriacus, Heidepark, De Regenboog en Sjaloom.

Vier basisscholen in de gemeente Dalfsen gaan aan de slag met het project `IK Lekker fit!?'. Het gaat om St. Cyriacus, Heidepark, De Regenboog en Sjaloom. In het project wordt aandacht besteed aan een gezonde en actieve leefstijl. Basisschool Heidepark start deze week en de andere scholen gaan in de maand mei van start. Elke school heeft een eigen programma gemaakt. De activiteiten staan in het teken van voeding, gezondheid en bewegen. "Ik ben blij dat deze scholen meedoen en op deze manier hun leerlingen bewust maken", zegt wethouder Maurits von Martels.

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Om die reden heeft de gemeente Dalfsen aan het begin van dit schooljaar het initiatief genomen om samen met Zilveren Kruis Achmea, Sportservice Overijssel, de GGD en thuiszorgorganisatie Carinova de komende jaren het project: IK Lekker fit!? uit te voeren. De Heilig Hartschool in Lemelerveld, De Meele en Het Kompas in Nieuwleusen hebben al een projectweek met veel enthousiasme uitgevoerd.

Ik lekker fit!?

Met ondersteuning van de gemeente Dalfsen kan elke school het integrale programma IK Lekker fit!? Uitvoeren. Daarin zit ook de lesmethode Lekker fit! Deze is ontwikkeld door de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers en biedt scholen op een leuke en leerzame manier, de mogelijkheid om zich meer te verdiepen in de thema's voeding, gezondheid en bewegen, met als motto: fit zijn is fijn! "Wij vinden het belangrijk dat basisschoolleerlingen leren wat een gezonde en actieve levensstijl is", aldus Von Martels.

Terug