Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.10 uur

Utrecht, 28-04-2011

Bedreiging

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Een man werd op woensdagavond aangehouden, omdat hij in het bezit was van een vuurwapen.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding van een burenruzie en dat een man met een vuurwapen in een woning aan de Bosstraat aanwezig zou zijn. Meerdere eenheden van de politie gingen direct ter plaatse. Toen de agenten bij de woning kwamen was de verdachte er niet meer. Zij zochten in de omgeving naar de man en aan de hand van het signalement kon hij aangehouden worden op de Dokter Hermansstraat. De 35-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg is ingesloten voor verhoor. Het vuurwapen werd niet aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL Een man werd op woensdagmiddag aangehouden omdat hij schoeisel uit een winkel had gestolen, ook reed hij op een gestolen fiets.

Rond 17.10 uur kreeg de politie een melding dat iemand achter een winkeldief aan zat op de De Lampegiet in de richting van de Duivenwal. Agenten gingen direct ter plaatse en konden de verdachte, een 43-jarige man uit Veenendaal, aanhouden op de Duivenwal. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar bleek dat zijn fiets van diefstal afkomstig was. Deze is in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

VEENENDAAL Op woensdagavond werd een man aangehouden, omdat hij autos vernield had.

De politie kreeg rond 23.05 uur een melding dat een persoon tegen een auto geschopt zou hebben op de Nansenstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de verdachte aan. Daar bekende hij dat hij tegen de auto had geschopt, maar de eigenaar deed geen aangifte. Toen meldde zich een getuige die vertelde dat de verdachte ook nog tegen een andere auto had geschopt. Deze eigenaar deed wel aangifte en de verdachte, een 21-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De man verklaarde dat hij zijn agressie wilde afreageren.