---

Persbericht

Alkmaar, 28 april 2011

Basisschool de Driemaster en de Kennemerpoort (H) schoolvoetbalkampioen Alkmaar

Het jongenselftal van BS de Driemaster en het meisjeszevental van BS Kennemerpoort Hofdijkstraat hebben gisteren de finale gewonnen van het schoolvoetbal in Alkmaar, georganiseerd door Sportbureau Alkmaar en Alcmaria Victrix.

Woensdag 27 april gingen 16 jongenselftallen en 14 meisjes zeventallen met elkaar de strijd aan om een plekje te behalen in de finale, die later op de dag werd gespeeld. Deze teams hadden zich voor deze finaledag geplaatst tijdens de voorrondes, waarin zij winnaar of 2de van de poule waren geworden.

Het was een hele spannende dag met veel toeschouwers die graag hun team in de finalewedstrijd wilden zien. Op drie velden van Alcmaria werden de sportieve wedstrijden gespeeld. Bij de jongens werden de Driemaster en de Lispeltuut winnaar van de halve finales. De overwinning in de finale ging naar de Driemaster. Door een 2-0 overwinning gingen zij met de wisselbeker naar huis. De Liereland speelde tegen Het Kompas om de 3e/4e plaats, Het Kompas deed dit net iets beter en ging met de 3e plaats naar huis.

Bij de meiden ging de Kennemerpoort Hofdijkstraat, na een overwinning van 3-0 op de Bosschool Bergen, met de beker terug naar school. Op het veld daarnaast speelde de Driemaster tegen de Cocon, waar de Driemaster met 1-0 overwinning liet zien dat zij de 3e plaats verdienden !!

Dit jaar werd er ook een hooghoud- en een spandoekenwedstrijd georganiseerd. De Intersport hooghoudwedstrijd werd gewonnen door Kelvin van BS de Erasmus die 243 keer de bal hoog kon houden en door Iris van het Jan Arentsz. Beide gingen zij naar huis met een Intersportbon, gesponsord door Intersport Megastore. De prijs voor de spandoekenwedstrijd werd gesponsord door McDonald's, de meiden van BS de Erasmus hadden de mooiste spandoek gemaakt en mogen bij de McDonald's eten.

Basisschool de Driemaster en de Kennemerpoort Hofdijkstraat spelen nu op 18 mei 2011 het kampioenschap van het district West 1-Noord van de KNVB op het sportpark SVW '27 in Heerhugowaard.