Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht, 28-04-2011

Mishandeling

NIEUWEGEIN Een vrouw mishandelde op woensdagochtend 27 april een meisje en werd later aangehouden.

Rond 10.15 uur liep een 16-jarige meisje uit Nieuwegein met twee vriendinnen door de gang van een school in Nieuwegein. Bij de kluisjes zagen zij enkele medeleerlingen en een onbekende jonge vrouw staan. Toen zij langs hen liepen, stapte de vrouw naar achteren, waardoor één van de vriendinnen tegen haar aan liep. Er ontstond een woordenwisseling tussen de vrouw en de meisjes. Vervolgens viel de vrouw het 16-jarige meisje aan, waarbij zij haar schopte en aan haar haar trok. Het slachtoffer kwam daardoor ten val. De vriendinnen kwamen tussenbeiden, waarna de vrouw wegliep.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Zij had letsel aan haar hoofd opgelopen. Uit contact met de school bleek dat de verdachte, een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein, een oud-leerling van de school was. Toen zij vernam dat de politie naar haar op zoek was, meldde zij zich in de middag in het politiebureau in Nieuwegein. Zij werd aangehouden.

In het kader van versnelde afdoening nam een Hulpofficier van Justitie contact op met een Officier van Justitie. Hij legde de verdachte een boete van 360 euro op, die door een familielid werd betaald.