Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.10 uur

Utrecht, 28-04-2011

Motoren gestolen, politie zoekt getuige(n)

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 april drie motoren aangetroffen, die van diefstal afkomstig zijn.

Omstreeks 03.55 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat er plotseling drie motoren onder een carport aan de Henegouwen werden geparkeerd. Drie mannen liepen weg. Ter plaatse troffen agenten de drie motoren aan. Bij één van de motoren bleek het chassisnummer weggekrast. Navraag bij de meldkamer leerde dat de motor gesignaleerd stond. Ook de andere motoren werden gecontroleerd. Hieruit bleek dat ook deze gestolen waren.

De politie is op zoek naar getuige(n) die mogelijk iets gezien hebben of de mannen in motorkleding, rond 03.55 uur, hebben zien lopen in de omgeving van de Henegouwen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Te hard, rijbewijs kwijt

UTRECHT Een automobilist kon woensdagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed.

Agenten reden tijdens een surveillance, omstreeks 21.55 uur, over de Vleutensebaan. Plotseling werden zij rechts ingehaald door automobilist die met hoge snelheid passeerde. De bestuurder negeerde ook een rood verkeerslicht. De achtervolging werd ingezet en de 19-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken. De Utrechter kon zijn rijbewijs inleveren en ging uiteindelijk met een proces-verbaal naar huis.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagavond vond een aanrijding tussen een auto en twee vrouwen op een scooter plaats.

Omstreeks 22.30 uur reed een 29-jarige automobilist uit Utrecht vanaf de J. Grimmstraat de Lessinglaan op. Plotseling zag de man dat een scooter met daarop twee vrouwen, met hoge snelheid aan kwam rijden. De man zag geen kans meer om de scooter te ontwijken en de vrouwen botsten tegen de auto aan. Door de aanrijding raakten de vrouwen, 18 en 19 jaar beiden uit Utrecht, gewond en werden met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De bestuurder van de auto werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Belediging

UTRECHT Een man werd op donderdagochtend aangehouden, omdat hij een agent beledigde.

Omstreeks 05.15 uur zagen surveillerende agenten op de Maartensbrug twee fietsers aan komen rijden uit de richting van het Domplein. Eén van de fietsers, een 22-jarige man uit Utrecht, vond het nodig om vanuit het niets de agenten uit te schelden. De man werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Poging diefstal

UTRECHT Een jongen werd op woensdagavond aangehouden omdat hij een scooter had geprobeerd te stelen.

Rond 19.50 uur kreeg de politie een melding dat drie jongens op het Herderplein een scooter hadden geprobeerd te stelen. De verdachten liepen op dat moment op de Joseph Haydenlaan. Agenten gingen direct ter plaatse en konden daar één van de verdachten, een 15-jarige jongen uit Utrecht, aanhouden. De jongen is in verzekering gesteld. De politie doet onderzoek naar de andere twee verdachten.