Op pelgrimstocht als introductie bij gewoon ongewoon adviesbureau.

Persbericht van &samhoud

Het lijkt gewoon, maar in de praktijk blijkt dat veel organisaties tijdens de eerste kennismaking al veel kansen laten liggen. Terwijl iedereen weet dat een goed begin het halve werk is. De winnaar van de Europese Great Place to Work award, &samhoud , pakt de introductie van nieuwe mensen op een heel bijzondere manier aan. Onderdeel van het introductieprogramma zijn een week durende pelgrimstocht naar Santiago de Compostella en een juichende ontvangst van nieuwe medewerkers.

Investeren in nieuwe medewerkers
Nieuwe mensen aannemen is een investering die organisaties zo snel mogelijk willen terugverdienen. Maar die investering houdt niet op bij het ondertekenen van een arbeidscontract. Dat moment is juist het startsein voor gezamenlijke waarde creatie. "Investeren in medewerkers leidt aantoonbaar tot een hoge klanttevredenheid en stijgende financiële resultaten.", aldus Ingrid Smolders, managing partner bij &samhoud.

Warm welkom begint al voor de eerste werkdag
Het is dinsdagochtend 15 april, 08.45 uur, de start van de eerste werkdag van 10 nieuwe medewerkers van &samhoud. Ze worden opgewacht door 80 joelende en juichende collega's die spandoeken omhoog houden met teksten als "Femke, je bent een superassistent!", "Ik ben jouw grootste fan, Reinier!" "Welkom Anouk, topconsultant!". Ingrid Smolders zegt hierover: "Wij ontvangen onze nieuwe mensen echt als helden. Mensen moeten voelen dat het speciaal is hier te werken maar dat wij ook vooral heel blij zijn met de keuze die zij voor &samhoud hebben gemaakt. Het weekend voor de eerste werkdag hebben nieuwe mensen ook al een bos bloemen ontvangen met de boodschap "We kijken uit naar je komst"."

Pelgrimage naar Santiago de Compostela
In de eerste 6 maanden maken nieuwe medewerkers een week durende voettocht in Spanje, op de route naar bedevaartsoord Santiago de Compostella. Tijdens deze reis gaan medewerkers op zoek naar hun persoonlijke visie door te denken over de drijfveren in het leven. Ingrid Smolders: "Wij denken dat mensen die goed weten wat ze willen en kunnen verder in het leven komen en daardoor ook een betere toevoeging kunnen bieden aan het bedrijf. Daarnaast zorgt dit voor ultieme verbinding tussen onze medewerkers".

Gewoon ongewoon
"Wij noemen ons zelf een gewoon ongewoon adviesbureau. Ons introductieprogramma is daar een goed voorbeeld van", licht Ingrid Smolders toe, "Het is heel gewoon om mensen zich snel thuis te laten voelen maar het is voor veel organisaties nog altijd ongewoon om daar ook echt veel aandacht aan te besteden. Terwijl het een heel efficiënte manier is om mensen zo snel mogelijk in te passen. Maar daarbij hebben we ook heel veel lol tijdens zo'n introductie." Nieuwe medewerker Anouk van Baal: "De eerste indruk is essentieel en eenmalig. Dat heeft &samhoud goed begrepen. Een warmer welkom kon ik me niet wensen. Iedereen draait ook mee en doet moeite om je op je gemak te stellen. Dit bedrijf straalt een enorme warmte en energie uit, en als nieuwe medewerker neem je dat direct over."

Over &samhoud
&samhoud is een gewoon ongewoon adviesbureau dat doorbraken realiseert door het inspireren en verbinden van mensen in organisaties, in de maatschappij en op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Het bureau werd nummer 1 Great Place to Work in Nederland in 2008, 2009 en 2010. In 2010 werd het bovendien nummer 1 Great Place to Work in Europa. Bij &samhoud werken 160 mensen verdeeld over vestigingen in Utrecht, Madrid en in Kuala Lumpur.

Links:
http://www.samhoud.com
Organisatie info:

&samhoud

Voor meer inform atie over ons introductieprogramma of over &samhoud in het algemeen kunt u belle n met Jip Samhoud, tel. 06-27045970 of stuur een e-mail: J.Samhoud@samhoud.com. Voor interviews is Ingrid Smolders, managing partner, beschikbaar.