Ingezonden persbericht


Rijswijk, 28 april 2011

Leusdenaren winnen Lotto-miljoen

Een echtpaar uit Leusden heeft met Lotto de hoofdprijs van 1 miljoen euro gewonnen. Zij speelden met de juiste getallen, namelijk 3-7-26-27-36-43, maar met de verkeerde kleur. De Lotto Jackpot zou in combinatie met de kleur paars gevallen zijn en het echtpaar speelde met de kleur oranje.

"Dit had ik echt niet verwacht en al helemaal niet zo snel. We spelen pas een jaar mee met Lotto. Ik weet nog dat ik heel graag die bontmuts wilde hebben die Lotto vorig jaar cadeau gaf bij een wervingsactie in januari tijdens de Olympische Winterspelen. Nu hebben we een bontmuts en 1 miljoen euro gekregen. Helemaal geweldig! Ik heb gelijk een nieuwe auto gekocht, maar de rest van het geld zetten we voorlopig op de bank", aldus de gelukkige man.

Lotto Jackpot
In 2010 heeft Lotto 40 prijzen van een miljoen euro of meer uitgekeerd. Zaterdag 23 april is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 14 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.