Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 28 april 2011

EYEWORKS GAAT ZELFSTANDIG DOOR
Eyeworks geeft duidelijkheid na intensieve strategie oriëntatie

Eyeworks, de onafhankelijke televisie- en filmproducent met productiekantoren in zeventien landen, heeft vandaag laten weten zelfstandig door te gaan na de afronding van haar strategische evaluatie onder leiding van Goldman Sachs. Eyeworks was de laatste tijd benaderd door verschillende partijen met voorstellen voor nauwe samenwerking. Daarom was zakenbank Goldman Sachs in de arm genomen om namens de Raad van Bestuur en aandeelhouders deze strategische mogelijkheden in kaart te brengen.

Oprichter en CEO Reinout Oerlemans: "Met het herstel van de economie en de toenemende vraag naar nieuwe tv content zijn we door verschillende partijen actief benaderd om deel te nemen in de versnelde consolidatie die gaande is in onze branche. Als een van de grootste onafhankelijke producenten ter wereld, met een omzet verwachting van meer dan 250 miljoen euro in 2011, wilden de Raad van Bestuur en aandeelhouders van Eyeworks deze mogelijkheden laten onderzoeken om de beste strategische toekomst van Eyeworks te kunnen bepalen. De uitkomst is dat wij er van overtuigd zijn dat het zelfstandig doorzetten van de eigen koers en visie nu het beste voor Eyeworks is. We zien onze toekomst als onafhankelijke producent zeer positief. Een maand geleden konden we melden dat 2010 met een record winst van 26,9 miljoen euro het beste jaar in de tienjarige historie van Eyeworks was. 2011 zal naar verwachting opnieuw een belangrijke groei laten zien. Daarmee hebben we een uitstekende basis om zelfstandig verder te bouwen."

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisie- en filmproducent die content ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in zeventien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Argentinië, Chili, Brazilië, Spanje, Portugal, Italië, de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland, Australië en het Verenigd Koninkrijk. In deze zeventien landen produceert Eyeworks televisieprogramma's voor meer dan 100 verschillende zenders. Eyeworks formats en programma's zijn wereldwijd in meer dan 50 landen te zien. Eyeworks' programmaportfolio bestaat uit meer dan 500 uitgezonden titels, die Eyeworks kan produceren in haar landen en wereldwijd kan exploiteren. Eyeworks biedt werk aan gemiddeld 1.500 medewerkers. In Nederland is Eyeworks bekend van films als Komt Een Vrouw Bij De Dokter, De Gelukkige Huisvrouw, Dik Trom en New Kids Turbo en televisieprogramma's als De Nationale IQ Test, Flikken Maastricht, Oh Oh Cherso, Voetbal International, Help Ons Kind is te Dik, Groeten uit de Rimboe, Echte Meisjes in de Jungle en Sterren Dansen op het IJs.

Voor meer informatie:



Ingezonden persbericht