Nederlandse Tafeltennisbond


Nederlandse delegatie zwaait Chinese selectie in Beijing uit voor WK 27-4-2011

Vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid, voorzitter Ronald Kramer van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB), NOC*NSF bestuurslid Jan Willem Maas en WK-ambassadeur Bettine Vriesekoop hebben woensdag de Chinese selectie voor de WK tafeltennis 2011 uitgezwaaid in Beijing. De WK tafeltennis zijn van 8 tot en met 15 mei in Ahoy Rotterdam.

Olympisch kampioen Ma Lin zal met zijn beleving een publiekstrekker zijn bij de WK. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

De Nederlandse delegatie is in China in het kader van Holland Promotie en het Olympisch Plan 2028. NTTB-voorzitter Ronald Kramer over het uitzwaaimoment op de Nederlandse ambassade: ,,Het was een unieke dag met grote promotie voor Nederland en de NTTB. De wereldkampioenschappen leven al enorm in China gezien de media-aandacht vandaag. De Nederlandse overheid en Ambassade verdienen veel waardering voor dit initiatief."

De Chinese ploeg voor Rotterdam bestaat uit vele gelauwerde atleten. Zo zullen onder andere regerend Olympisch kampioen Ma Lin en de huidige wereldkampioen Wang Hao in actie komen in Rotterdam. Ook routinier Wang Liqin - wereldkampioen enkelspel in 2001, 2005 en 2007 - doet bij de heren mee. De belangrijkste Chinese troef bij de dames is Guo Yue. Zij heeft twee olympische bronzen medailles achter haar naam en was in 2007 wereldkampioene enkelspel.

De Wereldkampioenschappen Tafeltennis worden van 8 tot en met 15 mei georganiseerd in Ahoy Rotterdam. Niet eerder hebben zoveel atleten toegezegd om aan een individueel WK Tafeltennis mee te gaan doen. Hiermee zijn de WK nu al de grootste ooit. Naast de aanwezigheid van de gehele wereldtop worden er onder de noemer "Join the table!", diverse side-events georganiseerd ter promotie van de tafeltennissport. Meer informatie over het WK Tafeltennis is te vinden op www.wktafeltennis.nl.

Veertien Nederlandse tafeltennissers nemen van 8 t/m 15 mei deel aan de WK Tafeltennis in eigen land. De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) zet de WK intensief in om de sport te promoten. Voor de doelgroepen kinderen (Table Stars), Aziaten, gehandicapten en bedrijven (Join the Table) organiseert de NTTB vóór, tijdens en na het evenement een grote breedtesportcampagne met onder andere side-events, scholierentoernooien, bedrijfsladdercompetities en clinics. Meer informatie over de Oranjeselectie is te vinden via www.nttb.nl/wk2011. Alles over de breedtesportcampagne staat op www.jointhetable.nl en www.tablestars.nl.

NTTB/HH