Ingezonden persbericht


Persbericht

Malden, april 2011

Capvest Fund Management introduceert eigen beleggingsfondsen Investeren in de beste fondsmanagers ter wereld

Capvest Fund Management uit Malden (Nijmegen) introduceert op 1 mei a.s. twee eigen beleggingsfondsen: de Capvest Masters Funds. Daarmee verandert Capvest van een adviseur voor individueel portefeuillebeheer in een fondsorganisatie voor collectief portefeuillebeheer. Bijzonder aan de Masters Funds is dat Capvest deze samenstelt op basis van de performance van fondsmanagers.

De nieuwe fondsstructuur sluit volgens fondsbeheerder Martijn Brans beter aan bij de veranderde omstandigheden sinds de kredietcrisis: "Deze opzet stelt ons in staat beleggers maximale transparantie te bieden, liquiditeit prioriteit te geven en een versterking van het risicomanagement door te voeren, door een hogere spreiding en de invoering van dynamisch beleggen."

Capvest Masters Funds
Capvest beheert twee beleggingsfondsen: het Capvest Masters Fund Defensief en het Capvest Masters Fund Offensief. Participeren is mogelijk vanaf 50.000 euro. Het fonds maakt hiermee gebruik van de Vrijstellingsregeling Wft. Het fondsvermogen van de Capvest Masters Funds wordt belegd in verschillende beleggingsfondsen. Deze worden beheerd door veelal zelfstandig opererende fondsmanagers met uiteenlopende beleggingsstijlen. Brans: "In onze visie kunnen beleggingsfondsen niet het verschil maken. Fondsmanagers wel. Wij selecteren beleggingsfondsen daarom op basis van de prestaties van de fondsmanagers, onze Masters."

Dynamisch beleggen
Het vermogen van de Capvest Masters Funds wordt dynamisch belegd. Dit houdt in dat de verhouding tussen offensief en defensief belegd vermogen niet vast staat, maar binnen vooraf bepaalde bandbreedtes snel kan worden aangepast aan veranderende marktomstandigheden. Hiermee wil Capvest beleggers betere kapitaalbescherming bieden in slechte tijden en meer vermogensgroei in goede tijden.

Capvest Masters Barometer
De verhouding tussen offensief en defensief belegd vermogen wordt bepaald aan de hand van de Capvest Masters Barometer, vertelt Brans: "De stand van deze barometer weerspiegelt het investeringsgedrag van onze fondsmanagers en de manier waarop zij de marktomstandigheden inschatten. Verwachten ze gunstigere omstandigheden, dan gaat de barometer omhoog en wordt het fondsvermogen offensiever belegd. Verwachten ze minder gunstige omstandigheden, dan gaat de barometer omlaag en wordt het fondsvermogen defensiever belegd."

Participeren
Achter de schermen is ruim anderhalf jaar gewerkt aan de nieuwe structuur van Capvest. De bestaande cliënten van Capvest zijn in de afgelopen maanden persoonlijk van alle wijzigingen op de hoogte gebracht. De meeste van deze cliënten hebben te kennen gegeven hun relatie met Capvest te continueren. Hun individuele beleggingen zullen op 1 mei a.s. worden omgezet naar participaties in de nieuwe fondsen. Vanaf 1 mei kunnen ook nieuwe cliënten instappen in de Capvest Masters Funds.

Uitgebreide informatie over de beleggingsfilosofie, beleggingsfondsen en fondsmanagers van Capvest is te vinden op www.capvest.nl

----------------------------



Ingezonden persbericht