Samenwerkingsverband BoerderijVakantie Heuvelland gelanceerd


Nieuwe formule biedt unieke arrangementen

GULPEN, 20110428 -- Vandaag hebben tien ondernemers bij Arvalis in Gulpen een handtekening gezet onder het samenwerkingsverband BoerderijVakantie Heuvelland. Het verbond is opgericht om meer gasten naar het platteland van Zuid-Limburg te trekken

Het platteland leeft als nooit tevoren. Niet alleen vanwege het enorme succes van Boer zoekt Vrouw, maar we ontdekken ook massaal dat we op het platteland iets terugvinden dat we onderweg bijna ongemerkt zijn verloren: onszelf. Daarom bruist en borrelt het platteland en verdwijnt de kloof met de stad zienderogen. Een bloeitijd voor initiatieven op het platteland. Een ideale voedingsbodem ook voor een nieuw concept: het samenwerkingsverband BoerderijVakantie Heuvelland.

Win-win
Tien ondernemers sterk, samen goed voor maar liefst 30.000 overnachtingen per jaar, dat is het verbond BoerderijVakantie Heuvelland. Samen sterker om meer gasten te trekken naar het platteland van Zuid Limburg. Als basis hiervoor dient een gezamenlijke website. Behalve het kamperen boekt men straks op het platteland van Zuid-Limburg arrangementen die alles te bieden hebben waar de recreatieve consument van vandaag naar vraagt. Met het kamperen op de boerderij en het aanbod van vakantieappartementen worden van april tot en met oktober unieke arrangementen aangeboden, onder het motto ‘Van melk tot kaas’, ‘Van appel tot stroop’, et cetera. Arrangementen die gasten een hoop extra service, vermaak, beleving en educatie bieden.



Officiële aftrap
Op woensdag 20 april hebben de tien ondernemers bij Arvalis in Gulpen een handtekening gezet onder hun krachtenbundeling. Tegelijk met het ondertekenen van de intentieverklaring is de nieuwe website www.boerderijvakantieheuvelland.nl online gegaan.

Begeleiding
Bij de totstandkoming van BoerderijVakantie Heuvelland werd de groep ondernemers begeleid door het agrarisch adviesbureau Arvalis en het innovatienetwerk Syntens. Zij hebben de tien ondernemers begeleid in hun samenwerking en uitwerken van hun ideeën. Verder heeft Syntens hen voorgelicht over de mogelijkheden van Internetmarketing en sociale media.

GROEIkans!
Het initiatief BoerderijVakantie Heuvelland is ontstaan uit het project GROEIkans! In GROEIkans! werken 24 partners in Nederland en Vlaanderen samen aan de professionalisering en innovatie van het multifunctioneel ruraal ondernemerschap. Zo vervult GROEIkans! een aanjagersrol voor innovatie op het gebied van boerderijeducatie, streekproducten en plattelandstoerisme. Het project wordt getrokken door de Centrale van de Landelijke Gilden. Kernpartners zijn Boerenbond Projecten, LLTB, ZLTO, evenals Rurant, Plattelandscentrum Meetjesland en ERSV West-Vlaanderen.





Ingezonden persbericht