Ingezonden persbericht


Persbericht

Henk Veen en Nelly Frijda beschilderen jurk voor goede doel.

Henk Veen is gevraagd door Nancy Adama, oprichtster van Artistic Aid Amsterdam, om mee te werken aan het evenement Fashion & Art for Charity, welke op 28 april 2011 vanaf 19.00 uur, in het Zonnehuis Theater zal plaatsvinden. AAAMSTERDAM is een stichting die Ontwerpers en Kunstenaars samen brengt voor goede doelen.

Voor het promotiefilmpje heeft Nancy Adama een jurk van skai-leer gemaakt welke Henk Veen in zijn gallery heeft beschilderd samen met Nelly Frijda voor het goede doel. Het model, tevens presentatrice Amber Kortzorg, Miss Noordje, welke de speciaal ontworpen jurk aanhad, werd hierbij live beschilderd. Een spektakel om te zien hoe de jurk, opgebouwd werd door de kunstenaar tot een waar kunstwerk.

Een wervelende avond op 28 april met Modeshows, Kunstpresentaties en Goede Doelen. Muziek, Dans, Short Film, Body Art, Live Art, en Expositie. Presentatie wordt verzorgd door vele bekenden o.a.: Marian Mudder, Nico Haasbroek, Xaviera Hollander etc. Tijdens het evenement zal o.a. Henk Veen live schilderen, waarbij tevens zijn werk te zien en te koop is.

Adres: Zonnehuis Theater, Zonneplein 30, Amsterdam Noord.

Stichting Art Artistic Aid Amsterdam

Stichting ARTISTIC AID AMSTERDAM richt zich op het creëren van verkoop- en ontwikkelings mogelijkheden voor ontwerpers en andere kunstenaars, en steunt tevens verschillende goede doelen door beide samen te brengen en een platform te bieden. Oprichter Nancy Adama heeft zelf vele jaren in Parijs en Londen gewerkt als mode en kostuum ontwerper in de mode en muziek industrie bij o.a. Chanel, Dior, Lady Gaga, Rihanna, Rolling Stones etc.

Naamsbekendheid Henk Veen

De bekende kunstschilder Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel en nu een eigen Henk Veen Gallery heeft op het Rembrandtplein in Amsterdam. Opvallende projecten zoals de Dam tot Damloop, waar Henk 3 jaar lang het aandenken voor de Businesslopers en in 2009 T-shirt heeft ontworpen en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Zijn eerste televisie debuut begon in het programma Live & Cooking, waar de beschilderde deuren van het decor 3 seizoenen te zien waren.

Meer informatie en foto's op www.henkveen.nl

Meer informatie over Art Artistic Amsterdam www.aaamsterdam.nl


---

Noot voor redactie,