Gemeente Valkenburg aan de Geul

Wethouder Dauven opent 1e Mantelzorgsalon

mantelzorg Mantelzorgers kunnen bij Steunpunt Mantelzorg Rode Kruis ZZL terecht voor vraaggerichte, professionele ondersteuning. U kunt als mantelzorger rekenen op deskundige informatie en advies, educatie, respijtzorg door vrijwilligers, overname van regeltaken en begeleiding. Dankzij deze ondersteuning kunt u de zorgtaken blijven vervullen, in combinatie met goede zorg voor uzelf en de uitvoering van andere levenstaken. De inzet van zorgvrijwilligers is daarbij vaak onmisbaar.

Steunpunt Mantelzorg start op donderdag 28 april met een nieuwe activiteit specifiek ter ondersteuning van de mantelzorgers in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Dan opent wethouder Dauven namelijk de
1e Mantelzorgsalon. Deze salon vindt maandelijks plaats dankzij een samenwerking tussen Steunpunt Mantelzorg en Cicero, locatie De Vroenhof.

De Mantelzorgsalon: een bezoekje waard!

De Mantelzorgsalon is een ontmoetingsplaats voor iedereen die voor een naaste zorgt. U kunt hier terecht voor informatie en advies bij Yvonne van Rooij. Zij is werkzaam als mantelzorgconsulent in de gemeente Valkenburg aan de Geul en geeft iedere salon informatie over een (actueel) mantelzorgthema. Bijvoorbeeld over voorzieningen of over een nieuw hulpmiddel dat op de markt is gekomen. Verder staat ontmoeting met andere mantelzorgers en het delen van ervaringen, onder het genot van een kopje koffie of thee, centraal.

Wanneer en waar?

De Mantelzorgsalon vindt iedere laatste donderdag van de maand plaats van 14.30 tot 16.00 uur in Zorgcentrum De Vroenhof, Valkenburg aan de Geul. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig! Wij hopen u te ontmoeten op 28 april tijdens de feestelijke opening! Koffie, thee en iets lekkers staan voor u klaar.

Meer informatie: 043 - 321 50 46 of www.voormantelzorgers.nl. Â