Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 27-04-2011

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending donderdag 28 april
Nederland 1 - 18.15 uur

WAT WILLEN APPLE, GOOGLE EN TOMTOM
MET ONZE GEGEVENS?

Google spioneerde en krijgt een dwangsom aan zijn broek, Apple houdt exact bij waar eigenaren van iPhone's zich bevinden en TomTom speelt rijgedrag door naar de politie. Waarom willen dit soort bedrijven onze gegevens hebben? EENVANDAAG doet verslag in de uitzending van donderdag 28 april.

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) deed onderzoek naar Google, is woedend en dreigt met een dwangsom als de zoekgigant niet binnen drie maanden slachtoffers informeert De reden hiervoor is dat, anders dan Google zegt, opgeslagen Wifi-informatie wél tot op de persoon terug te leiden is. Daarbij gaat het om drie miljoen Nederlanders. Waarom blijven deze bedrijven onze privacy met voeten treden? En waarom is deze informatie zo belangrijk voor Google en Apple? En wat kan het CBP er tegen doen?

Wie is de 'waxinelichtwerper?'
De politie in de Achterhoek beschouwt de man die tijdens Prinsjesdag een waxinelichthouder naar de gouden koets gooide als een 'tikkende tijdbom'. De 29-jarige man uit Lichtenvoorde werd speciaal in het oog gehouden tijdens grotere evenementen. Ook is hij bijna een half jaar behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis. De man moest zich eerder voor de rechter verantwoorden voor de bedreiging van een vrouw en het stalken van een andere vrouw. Maar is Erwin L. ook daadwerkelijk zo gevaarlijk dat het nu al maandenlang vasthouden van hem rechtvaardigt?

Kijk voor meer informatie op www.eenvandaag.nl