Ingezonden persbericht


Den Haag 27 april 2011

PERSSTATEMENT GROENE STOEL

Duurzaamheid is een thema dat zowel in de maatschappij als in de politiek urgentie verdient. De maatschappelijke relevantie is groot: de noodzaak om duurzame oplossingen te zoeken voor onder andere het energieprobleem en de CO2-uitstoot staat zowel nationaal als internationaal hoog op de agenda. We worden gedwongen om op een andere manier na te denken over hoe we omgaan met onze omgeving. Ruud Koornstra, politiek onafhankelijk ondernemer, wil hierin voorop gaan en een politieke doorbraak forceren, zoals hij ook in het bedrijfsleven duurzaamheid op de kaart heeft gezet. Daarom heeft hij zich in de politieke strijd gemengd voor een groene zetel in de Eerste Kamer. Ruud wil met zijn kandidatuur een focus op duurzame oplossingen voor problemen die ons politieke landschap momenteel verdelen in de Eerste Kamer agenderen. Met zijn kandidatuur voor deze Groene Stoel kan Ruud een verbindende factor in de Eerste Kamer worden.

De Kiesraad komt op 28 april om 11:00 uur bijeen in de plenaire zaal van de Eerste Kamer om de definitieve beslissingen over de geldigheid van de kandidatenlijsten bekend te maken. Inmiddels heeft Ruud Koornstra 11 ondersteuningsverklaringen binnen. Dit betekent dat hij, mits de Kiesraad geen bezwaren heeft, in alle provincies behalve Zeeland mee zal doen aan de Eerste Kamerverkiezingen, een unicum in de Nederlandse parlementaire geschiedenis. Wat door velen vooraf onmogelijk geacht werd, staat op het punt te gebeuren.

Na de officiële bekendmaking van de kandidatenlijsten zal Ruud Koornstra in de Eerste Kamer aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en toelichting te geven over zijn kandidatuur. Daarnaast zal hij van 12:00 tot 14:00 te vinden zijn in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag, voor wat uitgebreidere gesprekken. Met zijn Groene Stoel.


---

Noot voor de redactie(

Ingezonden persbericht