Ingezonden persbericht


In de nieuwe Hollands Diep:

Sanne Wallis de Vries speelt nog één keer Beatrix

Cabaretière Sanne Wallis de Vries kruipt Hollands Diep voor de laatste keer in de huid van Beatrix. In een fotoserie van Carli Hermès laat zij het verborgen leven van de koningin zien, samen met actrices Ineke Veenhoven en Willeke van Ammelrooy, die deze rol voor het eerst speelt en volgend jaar te zien is in de VPRO-dramaserie Beatrix, Oranje onder Vuur. Een prachtige fotoreportage over het geheim van Huis ten Bosch.

Verder in het nieuwe nummer van Hollands Diep:


* Interview Gerrit Komrij
Gerrit Komrij over kunstblabla, geldzorgen en sterfelijkheid. 'Ik ben lichtvoetiger en vrolijker geworden. Juist omdat het leven zwaarder wordt.'


* Wie is Carla Bruni?
De Franse first lady heeft één belangrijke taak: de populariteit van haar echtgenoot vergroten. Maar wat wil Carla Bruni zelf? Ze werkt aan een nieuwe cd, speelt in een film van Woody Allen en breekt af en toe, heel voorzichtig, uit haar keurslijf.


* Real Fake Art
Duizenden Chinese schilders hebben een dagtaak aan het kopiëren van westerse meesterwerkern. Fotograaf Michael Wolf portretteerde de curieuze onderkant van de kunstwereld.


* Heimweereünie
Maakt niet uit dat Johnny Rotten kraakt in zijn voegen en Debbie Harry niet helemaal meer bij stem is. De ingehaalde ervaring van de muziek uit onze jeugd maakt alles goed. Over de glorieuze rentree van opgeheven bands.


* David Foster Wallace
De Nederlandse vertaling van het postuum verschenen The Pale King komt pas volgend jaar. Hollands Diep brengt uit die roman nu al exclusief het verhaal Ruggengraat.

En verder in dit nummer: Bettine Vriesekoop, Kees van Kooten, Joost Swarte, Marion Bloem, Monique van de Ven en Douwe Draaisma

Hollands Diep 23 (mei-juni 2011) is vanaf 28 april verkrijgbaar.