Gemeente Baarn

Wijk- en buurtgericht werken: een nieuwe fase

De maatschappij verandert. Waar oude patronen hun werking verliezen, is er behoefte aan âeen frisse blikâ. Dit geldt ook voor het Wijk- en buurtgericht werken. In Baarn zijn er al een aantal jaar verschillende wijkplatforms en is er een coördinator Wijk- en buurtgericht aan de slag. Naar aanleiding van ervaringen en wensen, is het nu de tijd om kritisch te kijken hoe we met elkaar een nieuwe fase in kunnen gaan. Met minder wijkplatforms en een andere vorm van samenwerken. En met de bedoeling om als gemeente initiatieven vanuit de gemeenschap te ondersteunen.

Op donderdagavond 28 april willen wij daarover graag met u in gesprek. We willen het hebben of en waar behoefte aan is en op welke manier we de samenwerking kunnen vormgeven. Goed om te weten is dat het deze avond gaat over âde grote lijnenâ van het Wijk- en buurtgericht werken en niet over de specifieke of individuele kwesties binnen uw wijk alleen.

Praten met andere bewoners
Wij nodigen de vertegenwoordigers van de wijkplatforms, maar met nadruk óók alle overige inwoners van Baarn, Lage Vuursche en Eembrugge, uit voor een bijeenkomst op donderdagavond 28 april om 19.30 uur in de zaal van de Gemeentewerf, Drakenburgerweg 21 in Baarn.

In verband met de organisatie willen we graag weten of en met hoeveel mensen u van plan bent te komen. U kunt dat doorgeven via wijkgericht@baarn.nl of tel. 035â5481614.