Watertechnologiebedrijf Paques sluit 2010 positief af


BALK, 20110428 -- Watertechnologiebedrijf Paques uit Balk heeft het jaar 2010 goed afgesloten. De orderontvangst is met zo’n 25% gestegen tot bijna 54 miljoen euro en is daarmee terug op het niveau van voor de financiële crisis. Zowel de omzet als nettowinst zijn ten opzichte van 2009 nagenoeg gelijk gebleven.

Kerncijfers van Paques Holding BV
Orderontvangst 2010: € 53.8 mln. (2009: € 42.8 mln.)
Omzet 2010: € 44.9 mln. (2009: € 43.5 mln.)
Nettowinst 2010: € 2.2 mln. (2009: € 2.2 mln.)
Aantal medewerkers: 341 fte (2009: 337 fte)

Deze cijfers zijn het geconsolideerde resultaat van de operationele activiteiten van Paques in Balk en Paques Sjanghai in China. Paques Sjanghai heeft de groei van de afgelopen jaren onverminderd voortgezet. Voor de vestiging in Balk was 2010 nog een lastig jaar als gevolg van een terughoudend investeringsbeleid van klanten. Wel was in het vierde kwartaal een sterk herstel waar te nemen. “Omdat deze groei zich in het eerste kwartaal van 2011 doorzet, lijkt het herstel in met name Europa en Noord-Amerika structureel. De vraag naar technologieën die een oplossing bieden voor waterschaarste en productie van groene energie zal naar verwachting toenemen. We kijken dan ook met vertrouwen naar de toekomst waarbij we blijven inzetten op innovatie en marktontwikkeling met een sterke focus op lokale aanwezigheid in groeimarkten”, aldus algemeen directeur Rob Heim.

Over Paques
Biotechnologie dat water en gas zuivert is het specialisme van Paques. Het revitaliseren van grondstoffen is ons motto. Paques helpt bedrijven bij te dragen aan de grote uitdagingen van vandaag: het verminderen van water en CO2 footprints en het terugwinnen van waardevolle grondstoffen. De anaerobe waterzuiveringssystemen van Paques produceren energie uit afvalwater terwijl het water wordt gezuiverd. Hiermee wordt hergebruik van water vergemakkelijkt. Het geproduceerde biogas in het zuiveringsproces is een bron van groene energie. Sinds de introductie van onze eerste BIOPAQ® reactor in 1981 heeft een nauwe samenwerking met onze partners geresulteerd in een uitgebreid assortiment voor geïntegreerde water en gas behandeling. De technologieën van Paques zijn bewezen kosteneffectieve en betrouwbare oplossingen.

Paques biedt een breed scala aan diensten, variërend van haalbaarheidsstudies, adviezen en ingenieursdiensten aan mechanische en elektrische aanbestedingen. De portefeuille voor waterbehandeling is breed en omvat flexibele anaerobe behandeling, aerobe behandeling, (biologische) zandfiltratie, stikstof verwijdering, sulfaat verwijdering, fosfaat terugwinning en verwijdering en metaalverwijdering. Voor (bio)gas behandeling biedt Paques een zeer efficiënte ontzwavelingstechnologie. Klanten van Paques zijn actief in vrijwel alle communale en industriële markten, zoals voedingsmiddelen, pulp en papier, biobrandstoffen, metaal en mijnbouw en chemische stoffen.





Paques