DeSaH lanceert website over verduurzaming van de waterketen


Sneek, 20110428 -- Het Friese bedrijf DeSaH BV, gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van innovatieve en duurzame technologieën en concepten op het gebied van waterbeheer, presenteert met trots haar nieuwe website. Overheden, waterschappen, woningbouwverenigingen en partijen in de private sector kunnen voortaan op één centrale plek terecht met hun vraagstukken op het gebied van duurzaam waterbeheer.

Afval bestaat niet in de waterketen

Daadwerkelijke duurzaamheid gaat verder dan het zoeken naar besparingen; het gaat om het herontwerpen van processen. En daarbij kan de natuur als voorbeeld dienen. De natuur kent namelijk geen afval en aan de hand van dit principe kunnen ook processen op het gebied van afvalwaterbeheer opnieuw worden ingericht. Lukt het om waardevolle grondstoffen terug te winnen en kringlopen te sluiten, dan is het natuurlijke principe ‘afval = voedsel’, dat tevens het grondbeginsel is van het Cradle-to-Cradle principe (C2C), bewerkstelligd. Zo wordt een kringloopeconomie nagestreefd, waarin zowel economische winst, als ook winst op het gebied van welzijn van mensen en winst voor de natuur geboekt kan worden.

GrondstoffenManagementSysteem (GMS)

Met de kringloopeconomie in gedachten is het vreemd om oude begrippen als ‘afvalwater’ te blijven gebruiken. Dit water bevat immers waardevolle componenten, waardoor het meer voor de hand ligt om te spreken van industriële, agrarische of huishoudelijke reststromen. De technologie om waarde uit deze stromen te creëren is anno 2011 voorhanden. DeSaH spreekt als pionier op het gebied van duurzame watertechnologie dan ook niet van afvalwaterbehandeling, maar van een GrondstoffenManagementSysteem (GMS). De DeSaH-filosofie is toepasbaar in vele projecten en in uiteenlopende settings.

Nieuwe media

Geïnteresseerden en stakeholders zoals overheden, waterschappen, woningbouwverenigingen en partijen in de private sector, kunnen zich voortaan via de website www.desah.nl laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van GrondstoffenManagementSystemen (GMS). Tevens is er op de site een uitgebreid portfolio van voorbeeldprojecten beschikbaar. Behalve via de website, communiceert DeSaH ook actief via nieuwe mediakanalen als YouTube, Facebook en Twitter. Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws kan eenvoudig middels een RSS-koppeling (kies voor ‘Abonneer in mail’). Alle kanalen en koppelingsmogelijkheden zijn uiteraard centraal terug te vinden op www.desah.nl.





DeSaH BV