Massagesalon Khorat spant kort geding aan tegen gemeente Amersfoort


AMERSFOORT, 20110428 -- De erotische massagesalon Khorat in Amersfoort heeft op 10 december zijn deuren moeten sluiten nadat de gemeente terug was gekomen op hun belofte om op de oude vergunning door te mogen gaan zodra de aanvraag in behandeling was. Nu eindelijk, na bijna 7 maanden wachten, het besluit door de gemeente is genomen, blijkt dat de gemeente geen exploitatievergunning wil verlenen.

De aanvraagster, de thaise L.Pleedee, is het niet eens met hun besluit. Eerst laten ze ons 8 maanden wachten, terwijl dit volgens hunzelf maar 24 weken zou zijn, en dan neemt men het uiteindelijke besluit zonder ons om een zienswijze te vragen. Daarnaast verschijnt er opeens op 15 april een bericht in het AD dat de burgemeester heeft besloten dat de salon definitief dicht blijft omdat er zweem van criminaliteit rond de zaak hangt. Hij mag dit helemaal niet zeggen. 11 april heb ik een bezwaarschrift ingediend. Hij moet de heroverweging van dit besluit afwachten. Dit klopt niet.

Waar zijn mijn rechten ?

Als een normale burger de wet overtreedt wordt hij dadelijk gestraft. Gedurende deze aanvraagprocedure zijn echter door de gemeente maar liefst 15 overtredingen gemaakt op de Dienstenwet, de Algemene wet Bestuursrecht en de wet Bibob. Wij zullen dit voor de rechter aantonen en daarnaast bewijzen leveren dat de gemeente helemaal geen salon meer terug wil op die plek. Dan mag de rechter oordelen over de gedragingen van de gemeente.





Massagesalon Amersfoort