Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

april 2011

Amsterdam | donderdag 28 april 2011

Literatuur op de Zuidas met Twan Huys

Elsbeth Etty interviewt tv-presentator Twan Huys over het boek Bekentenissen van Jean-Jacques Rousseau. Twan Huys is gefascineerd door het recept van geluk dat Rousseau geeft: 'Geniet van ieder ogenblik en doe dat vooral ook met anderen". Huys reisde voor zijn nieuwste boek Over Geluk in de voetsporen van Rousseau naar een Zwitsers eiland om het recept voor geluk vinden.

Twan Huys
Twan Huys presenteert de actualiteitenrubriek Nieuwsuur van de NTR. Eerder was hij correspondent in de Verenigde Staten, waarvan vijf jaar in New York. Hij was regelmatig te gast bij VUconnected met zijn tv-programma College Tour met gasten als Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en Louis van Gaal. Twan Huys publiceerde ook Opdracht van Hare Majesteit en Ik ben een New Yorker.

Literatuur op de Zuidas
Elsbeth Etty interviewt in Literatuur op de Zuidas gasten over hun favoriete boek en schrijvers. De boeken die in deze serie worden besproken, zijn onderdeel van de Perpetuareeks van uitgeverij Athenaeum. Deze reeks is een verzameling van de 100 beste boeken ter wereld.

De volgende aflevering is op 26 mei met Stine Jensen over Mevrouw Dalloway van Virginia Woolf.

Meld je aan en win een boek!
Maak kans op het boek Bekentenissen van Jean-Jacques Rousseau en meld je aan op VUconnected.nl.

Impressies van de vorige afleveringen zijn te bekijken op http://www.vuconnected.nl/literatuur-op-de-zuidas/

In samenwerking met Faculteit Letteren VU, uitgeverij Atheneum en studentenvereniging Merlijn( geschiedenis VU)

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 28 april 2011
Tijd: 19.30 - 21.00 uur

Plaats: Amsterdam | Zuidas - Amsterdam Bright City - Grand Café | Claude Debussylaan 2-8 Toegang: ¤ 5 | Leden vereniging VU-Windesheim ¤2,50 | Studenten gratis | Aamelden via VUconnected.nl