Ingezonden persbericht


Persbericht

Wat doen we in de meivakantie?

Tentoonstellingen, workshops en activiteiten in het Gemeentemuseum Den Haag

t/m 15 mei 2011

Een eigen fabeldier knutselen, een romantisch landschap leren schilderen of de kunstenaar van die meer dan levensgrote tekening in de projectenzaal ontmoeten. Het kan allemaal in de meivakantie in het Gemeentemuseum Den Haag. Daarnaast zijn er vier - in de pers zeer goed ontvangen - tentoonstellingen te zien: Een romantische kijk. De Rademakers collecti'; James Ensor, Universum van een fantast; Pronkzucht aan het hof. Keizerlijk porselein uit Shanghai en tot en met 1 mei Moholy Nàgy, De kunst van het licht. Het Gemeentemuseum is eerste en tweede Paasdag en Koninginnedag geopend.

In de meivakantie organiseert het Gemeentemuseum de workshop Ensor - De grote maskerade op donderdag 28 april en woensdag 4 mei van 14.00 - 15.30 uur. Kinderen tussen de 5 en 8 jaar bekijken eeerst de originele illustraties die Marije Tolman maakte voor het kinderkunstboek dat zij in opdracht van het Gemeentemuseum maakte. Zo maken ze kennis met de wondere wereld van James Ensor. Daarna kunnen ze met hele bijzondere klei die kan drijven hun fantasie laten lopen en een echt zeefabeldier maken. Deze mag natuurlijk mee naar huis na afloop. Entree voor kinderen t/m 18 jaar is gratis, de kosten van de workshop zijn ¤ 9 p..p.

Ook voor volwassenen zijn er diverse workshops. Bij de tentoonstelling Pronkzucht aan het hof organiseert het museum op zaterdag 7 mei (en 25 juni) een workshop Keramiek beschilderen. Liefhebbers van romantische landschappen kunnen op 14 en 28 mei deelnemen aan een cursus landschap schilderen. Na een bezoek aan de tentoonstelling Een romantische kijk wordt gekeken naar de typische stijlkenmerken en technieken en oefenen de cursisten alvast met acrylverf en kleurgebruik. Tijdens de tweede bijeenkomst maken ze een landschap, geheel in stijl van de romantiek. Voor deze activiteiten kunnen deelnemers zich opgeven bij educatie@gemeentemuseum.nl.

Op zondag 15 mei is kunstenaar Robbie Cornelissen van 15 tot 16 uur in het Gemeentemuseum aanwezig om zijn monumentale tekening die hij speciaal voor de projectenzaal van het Gemeentemuseum maakte toe te lichten.

Op de zondagen zijn er verschillende 'inloop rondleidingen' waarbij bezoekers zich tegen betaling van ¤ 5 kan aansluiten. Op de websitte www.gemeentemuseum.nl staan alle activiteiten en staat meer informatie over data, tijden, kosten en opgavemogelijkheden.