Ingezonden persbericht


Persbericht

Scootmobieltraining te Oisterwijk
28 april 2011

De Gemeente Oisterwijk, Veilig Verkeer Nederland en adviesbureau Akertech uit Udenhout hebben de handen ineen geslagen, om in Oisterwijk voor de tweede maal een scootmobieltraining te organiseren. Deze vindt plaats op 28 april aanstaande in Oisterwijk.

Vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen kiest Akertech elk jaar een project uit om een vrijwillige bijdrage aan te leveren. Dit jaar is gekozen voor deze scootmobieltraining in Oisterwijk. Naast de maatschappelijke betrokkenheid draagt dit tevens bij aan het meehelpen aan een veilige verkeersdeelname van weggebruikers, iets wat aansluit bij de doelstellingen van het werkveld Verkeer van Akertech.

De scootmobielgebruiker heeft recht op een veilige plek in het verkeer. Met de training hopen de samenwerkingspartners het aantal ongevalkansen te verkleinen en de problemen die scootmobielgebruikers ervaren in het verkeer op te lossen. Voor mensen met een scootmobiel is het steeds moeilijker om zelfstandig over straat te gaan door de toenemende drukte in het verkeer. Ze zijn onzeker over het gebruik van de scootmobiel. Sommige gebruikers hebben nooit een gemotoriseerd voertuig bestuurd. Scootmobielgebruikers zijn vaak bang om over te steken en voelen zich vaak niet op hun gemak in het verkeer. Bijkomend voordeel voor de deelnemers is dat, wanneer de scootmobielgebruiker langer aan het verkeer kan deelnemen, een mogelijk sociaal isolement kan worden voorkomen.

Om de vaardigheid met de scootmobiel te verbeteren, hebben alle scootmobielgebruikers die bekend zijn bij de gemeente Oisterwijk een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de scootmobieltraining. Het ging zo snel met de aanmeldingen dat er nog maar één plaats beschikbaar is voor deze dag. De medewerkers van Akertech begeleiden als gastheer of -dame de individuele groepjes naar de diverse onderdelen van de training:
- een theoriegedeelte waarin de scootmobiel in het verkeer centraal staat. Wat is de plaats op de weg, wat mag je wel en niet met een scootmobiel;
- een straatrit;

- een parcours,

- een oog- en gehoortest;

---




Ingezonden persbericht