Gemeente Tilburg

Gemeentelijke onderscheiding
De heer J.A.G.M. (Jos) van Balveren ontvangt de zilveren legpenning van de gemeente Tilburg voor zijn bijdrage aan het welzijnswerk in Tilburg, bij zijn afscheid als directeur van De Twern.

E M B A R G O TOT DONDERDAG 28 APRIL 2011 ± 17.15 UUR

naam J.A.G.M. (Jos) van Balveren (59)
soort onderscheiding zilveren legpenning van de gemeente Tilburg uitreiking door locoburgemeester drs. J. Hamming
plaats/ tijd Afscheidsbijeenkomst op donderdag 28 april 2011 bij MFA Symfonie, Eilenbergstraat 250 te Tilburg. De receptie wordt gehouden van 16.00 tot 17.30 uur. Een officieel moment is gepland tussen 17.15 en 17.30 uur.

Bijzonderheden:
De Twern is een organisatie voor sociaal-cultureel en maatschappelijk werk, of - in eigen termen - een organisatie voor maatschappelijke diensten. Resultaatgericht werken, methodiekontwikkeling, kwaliteit en deskundigheid zijn bij de Twern sleutelbegrippen. In samenwerking met de gemeenten en maatschappelijke netwerken is de laatste jaren veel bereikt. In landelijke netwerken worden de Tilburgse ervaringen op de gebieden van resultaatgericht werken en samenwerking bestudeerd, vertaald in eigen aanpakken en soms nagevolgd.

Jos van Balveren heeft de afgelopen twaalf jaar een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van De Twern. Op zijn initiatief en onder zijn inspirerende leiding heeft de Twern een bedrijfsmatige revolutie doorgemaakt en is de positie van de Twern (en welzijn) in het maatschappelijk veld bestendigd. Dit alles ten dienste van een optimale dienstverlening.

Met zijn grote bijdrage aan het welzijnswerk in Tilburg, met name in zijn functie als directeur van De Twern, heeft de heer Van Balveren zich verdienstelijk gemaakt voor de Tilburgse samenleving. Het college van de gemeente Tilburg heeft daarom besloten hem - bij zijn afscheid als directeur van De Twern - de zilveren legpenning toe te kennen.