Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sport1 On Demand ook beschikbaar bij UPC

Amsterdam, 28 april 2011 - Sport1 biedt haar abonnees vanaf heden bij UPC een nieuwe dienst aan: Sport1 On Demand. Abonnees kunnen nu op ieder gewenst moment zonder extra betaling genieten van de mooiste momenten van clubs als Bayern München, Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool en Internazionale. Daarnaast zijn ook de hoogtepunten van de grote golf- en tennistoernooien On Demand te zien. Deze vorm van On Demand wordt ook wel 'Subscription Video On Demand' (SVOD) genoemd waarbij gebruikers, als onderdeel van het Sport1 abonnement, de samenvattingen kunnen opvragen.

Sport1 On Demand was al beschikbaar voor Sport1 abonnees bij Ziggo die de beschikking hebben over een interactieve decoder.

Sinds een jaar zijn de belangrijkste Europese voetbalwedstrijden bij UPC al live via pay-per-view beschikbaar voor digitale abonnees zonder een Sport1 abonnement. De wedstrijden zijn voor alle UPC abonnees aan te schaffen via UPC live TV. Het volledige aanbod van Sport1 pay-per-view op het UPC Live TV Portal is te vinden op kanaal 15 van de UPC box.

Over Sport1
Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (m.sport1.nl). Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Daarnaast zijn alle belangrijke golftoernooien te zien via Sport1 Golf een van de twee 24-uurs kanalen. Ook het tennis wordt geprogrammeerd op een vast kanaal: Sport1 Tennis. Sport1 biedt ook een HD-kanaal aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, Kabel Noord, Tele2, KPN i-TV of via Canal Digitaal. Ook wor den de belangrijkste wedstrijden pay-per-view aangeboden via UPC Live TV en zijn de hoogtepunten voor Sport1 abonnees terug te vinden op video on demand bij Ziggo en UPC.

Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.