Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Novotel Amsterdam City is 5-hamercongresaccomodatie

Amsterdam, donderdag 29 april 2011 - Het congrescentrum van Novotel Amsterdam City is de hoogste classificatie van congreslocaties toegekend door Vergaderhamer, de Nederlandse organisatie voor congres- en vergaderclassificatie. Het Novotel Convention Centre kreeg 5 vergaderhamers. Dit hoogste aantal vergaderhamers staat voor 'een accommodatie van topniveau met een buitengewoon luxueuze uitstraling die voldoet aan de strengste technische vereisten voor vergaderen en een zeer hoog niveau biedt aan overige faciliteiten zoals dienstverlening, food & beverages'. Om het toegekende aantal vergaderhamers te behouden controleert een onafhankelijke instantie geregeld de aangesloten bedrijven.

Het nieuwe Convention Centre van Novotel Amsterdam City, dat vorig jaar zijn deuren opende, bestaat uit een 1.000 m2 groot zalencentrum met daarnaast 10 kleinere vergaderzalen. Alle voorzien van de modernste audiovisuele apparatuur. Het Novotel Convention Centre kan als enige congreslocatie in Amsterdam congressen tot 450 deelnemers laten vergaderen, eten en slapen. Tevens kan het hotel een receptie tot 1.000 gasten accommoderen. Met meer dan 600 hotelkamers biedt Novotel congresorganisatoren en congresdeelnemers, naast de vergader- en congresfaciliteiten, alles wat van een modern 4-sterrenhotel verwacht mag worden.

Over de congres- en vergaderclassificatie
De congres- en vergaderclassificatie is een systeem waarbij door middel van een aantal vergaderhamers, variërend van 1 tot en met 5, de kwaliteit en capaciteit van een congresbedrijf worden aangegeven. Het register telt momenteel meer dan 125 accommodaties en 16 erkende congresorganisatiebureaus. Voor de congres- en vergaderclassificatie komen accommodatieverschaffers (congres- en vergader-accommodaties) in aanmerking. Zij kunnen classificatie aanvragen en aan de hand van een aantal criteria wordt beoordeeld of zij als vergader- of als congresaccommodatie worden geclassificeerd en met hoeveel vergaderhamers. Bij classificatie wordt het bedrijf ingeschreven in een register en mag het zich afficheren als geclassificeerd congresbedrijf. De classificatie is voor onbepaalde tijd geldig. Eenmaal per vier jaar wordt getoetst of het geclassificeerde bedrijf nog aan de gestelde normen voldoet. Op deze wijze blijft de kwaliteit gewaarborgd. Meer informatie is te vinden op www.vergaderhamer.nl

///////////////////

Over Novotel
Als upper mid-scale hotel onder de paraplu van Accor heeft Novotel een aanbod van bijna 400 hotels en resorts in 60 landen; de hotels zijn gelegen in de centra van internationale wereldsteden. Altijd ideaal voor de zakelijke of toeristische reiziger. Het consistent hoge serviceniveau van Novotel stimuleert het welzijn: dat heeft alles te maken met de ruime, modulair ingerichte kamers, een uitgebalanceerd keukenaanbod op elk uur van de dag, voortreffelijke vergaderfaciliteiten, attent personeel, speciaal ingerichte kinderruimten en wellnessmogelijkheden om altijd fit te blijven. Novotel is een pionier op het gebied van duurzame ontwikkeling en alle Novotel hotels nemen deel aan het wereldwijde milieucertificeringsprogramma EarthCheck. Voor meer informatie over Novotel Amsterdam City: www.novotelamsterdamcity.com

Over Accor
Accor, 's werelds toonaangevende hotelonderneming en marktleider in Europa is aanwezig in 90 landen met 4.200 hotels en ruim 500.000 kamers. Met een omvangrijke portfolio aan hotelmerken - Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotelF1, Motel 6 en aanverwante activiteiten zoals Thalassa sea & spa en Lenôtre beschikt Accor over een breed aanbod van luxe tot budget. Met 145.000 medewerkers wereldwijd biedt Accor zijn klanten ruim 45 jaar kennis en ervaring.

In Nederland biedt Accor zijn gasten een brede keuze uit 37 hotels, van het luxe tot het budget segment: 1 Sofitel Legend, het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 Pullman hotel, 1 MGallery hotel - The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 11 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule1 hotels.

///////////////////

Voor meer informatie (niet ter publicatie):