Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 28-04-2011

AVRO PRESENTEERT NIEUWE JEUGDSERIE: KOEN KAMPIOEN
Achtdelige reeks over voetbal en vriendschap

De AVRO brengt in het voorjaar van 2012, in aanloop naar het EK, de nieuwe jeugdserie Koen Kampioen op Z@pp. De sportieve reeks speelt zich af in de Gelderse Regio Achterhoek en gaat over Koen die voetbalt bij FC Top. Samen met zijn voetbalteam beleeft hij de spannendste avonturen. Koen Kampioen is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Fred Diks.

Onder leiding van hun superfanatieke trainer probeert Koen met zijn team altijd kampioen te worden. Helaas is het team niet altijd even sterk en saamhorig. Ze krijgen te maken met persoonlijke gebeurtenissen, strijd, overmacht en concurrentie, waarbij het spel en het leven onverwachte wendingen neemt.

Na een aantal spannende casting rondes zal Sjors van den Hoogen (12) de rol van Koen gaan spelen in de serie. Sjors maakt hiermee zijn debuut als acteur, maar heeft veel ervaring op het veld als speler bij voetbalclub Vitesse. De rollen van zijn vrienden Niels, Renske, Aukje, Tarkan en Gijs worden gespeeld door: Neville van den Berg, Bibanne Garretsen, Isa Hofland, Zorin Kataria en Dion Kwint.

Koen Kampioen is een coproductie van Annemarie Mooren Productions en de AVRO. Inmiddels zijn de opnamen gestart.

Voor meer informatie: www.koenkampioen.nl.

Koen Kampioen, voorjaar 2012 bij de AVRO op Z@pp.



Ingezonden persbericht