Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pechduivel teistert Kees Paulusma bij Paasraces op Zandvoort

HERBAIJUM, 28 april 2011 - Het openingsweekeinde van het Nederlandse autosportseizoen is voor Kees Paulusma niet gemakkelijk verlopen. Tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces op Circuit Park Zandvoort kreeg de 21-jarige coureur uit Herbaijum te maken met schade onder de motorkap. Dankzij een helpende hand van sponsors en het harde sleutelwerk van zijn team Certainty Racing kon de coureur uit de Suzuki Swift Cup wel het weekend afmaken. "Daar ben ik hen ontzettend dankbaar voor", aldus de Fries.

Vorig jaar debuteerde Paulusma met de Suzuki Swift in de autosport en reed hij de laatste twee evenementen van deze competitieve opstapklasse. Slechts één raceweekend had hij eerder op het Zandvoortse circuit gereden en daarom benutte hij alle trainingstijd om veel te leren. Ondanks een remprobleem kon Paulusma aardig wat meters maken en ging hij vol vertrouwen de kwalificatie in.

Verbetering
"Het was weer even inkomen", vertelt Paulusma, die voor het seizoen alleen op het Belgische circuit van Zolder had getraind. Daar vindt deze zomer een raceweekend plaats. "Ik maakte in de S-bocht nog een paar foutjes, dus daar kunnen we nog verbeteren. Wel waren de tijden beter dan vorig jaar, dus dat gaat de goede kant op."

Tegenslag
Met een dertiende startplaats voor de eerste wedstrijd was Paulusma niet ontevreden. "Het zit erg dicht bij elkaar. Een paar tienden winst of verlies kan je zo een paar plaatsen schelen." De eerste wedstrijd op paasmaandag begon goed, maar onder de motorkap ging het mis. "Halverwege de wedstrijd was de multiriem van de motor eraf gelopen. Waarschijnlijk was dat veroorzaakt door een steentje dat onder de motorkap belandde. Daarna had ik niet door dat de temperatuur van de motor opliep en verloor ik veel vermogen", vertelt Paulusma.

De monteurs van het team ontdekten het defect en waren vervolgens de rest van de middag bezig om een andere motor in de Swift te zetten. Aan het einde van de middag stond immers de tweede wedstrijd op het programma. Maar de pechduivel bleef Paulusma achtervolgen. "Door een motorstoring kon ik op een gegeven moment de rest niet meer bijhouden. Dat was wel erg frustrerend. Maar ik ben ontzettend blij dat ik alsnog het weekend kon afmaken en dus veel meters kon maken", vertelt de Fries.

Dankbaar
Zonder extra steun van zijn sponsors en de vakkundige kennis van zijn team had het raceweekend van Paulusma al vroeg kunnen eindigen. "Petje af voor de jongens van het team. Zij hebben met man en macht gewerkt om de auto na de eerste wedstrijd weer raceklaar te krijgen. Ook dankzij extra steun van mijn sponsors kon ik de tweede race rijden. Daar ben ik hen erg dankbaar voor", zegt Paulusma die graag vooruitkijkt naar het volgende evenement. Tijdens het Pinksterweekend van 12 juni treedt de enthousiaste coureur weer aan. "Hopelijk kunnen we binnenkort nog even trainen, dan gaan we er met Pinksteren weer vol tegenaan."

--
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht