Persbericht

Citrix maakt resultaten eerste kwartaal bekend
Kwartaalomzet van 491 miljoen dollar;
Omzetstijging van 18 procent ten opzichte van eerste kwartaal 2010

Vianen, 28 april 2011 - Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) heeft de financiële resultaten bekend gemaakt over het eerste kwartaal van het boekjaar 2011, dat eindigde op 31 maart 2011.

In het eerste kwartaal behaalde Citrix een omzet van 491 miljoen dollar. De omzet in hetzelfde kwartaal van 2010 bedroeg 414 miljoen dollar, wat een stijging betekent van 18 procent.

De nettowinst in het eerste kwartaal van 2011 bedroeg 74 miljoen dollar, dit is 0,38 dollar per aandeel. In 2010 was dit 47 miljoen dollar en 0,25 dollar per aandeel.

"Er is binnen de industrie een duidelijke verschuiving te zien van 'PC-tijdperk' naar 'cloud-tijdperk'," zegt Mark Templeton, president en CEO van Citrix, "consumerization of IT is iets wat gebruikers inmiddels eisen en CIO's omarmen. Waar we naar toe gaan, is dat producten steeds meer de manier waarop mensen met elkaar samenwerken, de manier waarop desktops worden geleverd en de manier waarop delivery networks zijn gebouwd gaan veranderen. Door deze transformatie krijgt onze aanwezigheid als strategische vendor niet alleen een boost, maar zitten we nog vaker aan tafel met C-level executives en wekken we meer interesse op voor ons vitual computing platform."

De belangrijkste resultaten uit het eerste kwartaal van 2011 ten opzichte van het eerste kwartaal in 2010 zijn:
* Inkomsten uit productlicenties stegen met 22 procent;
* Inkomsten uit licentie-updates stegen met 9 procent;
* Inkomsten uit online diensten stegen met 17 procent;
* Inkomsten uit technische diensten, waaronder consultancy, training en technische ondersteuning, stegen met 44 procent;
* Een omzetstijging van 12 procent in EMEA.

Andere hoogtepunten van Citrix uit het vierde kwartaal zijn:
* Een partnership met Skype voor het leveren van web- en audio conferencing op basis van Citrix GoToMeeting-technology.
* De overname van Netviewer AG, een particuliere Europese SaaS-specialist op het gebied van samenwerkingsoplossingen en IT-diensten, waarmee de wereldwijde uitbreiding van Citrix op het gebied van SaaS-marktleiderschap versnelt wordt.
* Engineering support voor Amazon om Citrix producten en Windows applicaties te optimaliseren die op Amazon Web Services (AWS) draaien. De nieuwe DataStream-technologie voor de NetScaler productlijn vangt de explosieve groei aan data vanuit corporate, mobile en de cloud.
* Citrix XenServer is gecertificeerd voor IBM System x en BladeCenter Servers, waardoor de servervirtualisatie-oplossing sneller en eenvoudiger kan worden ingezet bij klanten.
* Xen.org, de grondlegger van de open source Xen-hypervisor, introduceert Xen Cloud Platform (XCP) 1.0, een totaaloplossing voor organisaties die private clouds willen bouwen, maar ook voor open source-aanhangers, universiteiten en onderzoekers die willen experimenteren met cloud computing.
* De eerste investering vanuit het Citrix Startup Accelerator-initiatief wordt gedaan in Primadesk, dat gebruikers binnen een eenvoudige interface helpt met het zoeken, beheren en opslaan van hun persoonlijke gegevens in de cloud - vanaf elke device.

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTXS) is de toonaangevende aanbieder van virtualisatie-, networking- en software as a service-technologie voor meer dan 230.000 organisaties wereldwijd. De productfamilies Citrix Delivery Center, Citrix Cloud Center (C3) en Citrix Online Services vereenvoudigen het computergebruik van miljoenen gebruikers aanzienlijk. Dit doordat applicaties als een on-demand service worden geleverd aan alle gebruikers, onafhankelijk van locatie of apparaat. Tot de klanten van Citrix behoren de grootste internetbedrijven ter wereld, 99% van de bedrijven uit de Fortune Global 500, evenals honderdduizenden midden- en kleinbedrijven en prosumers. Citrix heeft meer dan 10.000 partners in meer dan 100 landen. Citrix werd opgericht in 1989, de jaaromzet over 2010 bedroeg 1,87 miljard Amerikaanse dollar.

©2011 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix®, Branch Repeater(TM), Citrix Receiver(TM), HDX(TM), XenApp(TM) and XenDesktop(TM) are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one or more of its subsidiaries, and may be registered in the United States Patent and Trademark Office and in other countries. All other trademarks and registered trademarks are property of their respective owners.