Ingezonden persbericht

Oxfam Novib partner van Robein NK Putten 2011
Golfend Nederland kiest zelf invulling van het goede doel

Den Haag, 28 april 2011 - Het Robein NK Putten slaat de handen ineen met Oxfam Novib. Via het Robein Goede Doelen Fonds gaat de vermogensbeheerder en levensverzekeraar de samenwerking aan met Oxfam Novib Pakt Uit. "Met dit landelijk golfkampioenschap bereiken we een enorme groep actieve golfers. En golfend Nederland is, net als Robein, zeer betrokken bij sociaal maatschappelijke doelen," aldus Stephan van Huis, bestuurslid van de stichting Robein Goede Doelen Fonds. Het bijzondere aan de samenwerking is dat ongeveer vierduizend deelnemers aan het landelijk kampioenschap putten zelf een keuze kunnen maken voor de precieze invulling van het goede doel.

Oxfam Novib Pakt Uit
Oxfam Novib steunt ruim achthonderd lokale initiatieven en partnerorganisaties in 27 landen over de hele wereld. "Een eerlijk inkomen, een goede opleiding of schoon drinkwater. Iets waar veel mensen voor moeten vechten," vertelt Ingemar van der Molen Kuipers, relatiemanager bij Oxfam Novib. "Pakt Uit bevat praktische en zinnige hulpbijdragen in de vorm van cadeaus waar mensen in ontwikkelingslanden echt behoefte aan hebben."

Golfer bepaalt
Deelnemers aan het Robein NK Putten 2011 bepalen de invulling van de donatie. Iedere deelnemer aan het toernooi kan een stem uitbrengen. "Voor het NK Putten zijn vijf vormen van ondersteuning gekozen, die aansluiten op wat mensen in de wereld hard nodig hebben. Zo dragen wij een klein steentje bij aan de armoedebestrijding wereldwijd," stelt Van Huis. "De stichting stelt een bedrag beschikbaar en wij roepen alle deelnemers en clubs op ook zelf een donatie te doen." Op 7 mei 2011 vinden de eerste twee van ruim vijftig kwalificatiewedstrijden voor het NK Putten plaats. Golfers van de Amsterdamse en Heemskerkse golfclub kunnen als eerste hun keuze maken.

Microfinanciering en studiebeurs
De vijf projecten waaruit kan worden gekozen, geven mensen in ontwikkelingslanden de kans een zelfstandig bestaan op te bouwen. Bij de eerste drie projecten staan dieren centraal. Met de bijdrage voor ezels, geiten en kippen kunnen vrouwen bijvoorbeeld toegang krijgen tot microkrediet waarmee zij zelf aan hun toekomst kunnen werken. Het vierde project is een studiebeurs. Elk jaar basisonderwijs betekent voor een kind dat het later 5 tot 15 procent meer verdient. Voor elk jaar middelbaar onderwijs is dat 15 tot 25 procent. Als laatste kan de golfer er ook voor kiezen bij te dragen aan een waterpomp. Een 'putt' voor een waterpomp.

Aan het einde van de ruim vijftig kwalificatiewedstrijden is duidelijk welke donaties uit naam van de toernooideelnemers geschonken worden via Oxfam Novib Pakt Uit en het Robein Goede Doelen Fonds. Volg wekelijks de actuele stand van het aantal stemmen op www.nkputten.nl.

Over Oxfam Novib
Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen met partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'.

Over het Robein NK Putten
Voor het eerst in de geschiedenis wordt in 2011 het Robein Nederlands Kampioenschap Putten voor amateurs georganiseerd. Na ruim vijftig landelijke kwalificatiewedstrijden, zes halve finales en een finale is bekend wie zich de Nederlands Kampioen Putten 2011 mag noemen. Voor de deelnemers zijn er bij ieder evenement prijzen te winnen van YES!Golf en voor de uiteindelijke winnaar onder andere een meet & greet met de Nederlandse topgolfer Joost Luiten. Partners van dit toernooi zijn YES!Golf (o.a. bekend als sponsor van Joost Luiten), John Woof (o.a. bekend van Sport1) en TIG Sports (organisator van o.a. het KLM Open). Meer informatie: www.nkputten.nl.

Over Robein
Robein is sinds 1981 een financiële dienstverlener en biedt hoogwaardige en persoonlijke dienstverlening op het gebied van lijfrentes, vermogensbeheer en beleggen. Het bedrijf bestaat uit Robein Leven en Robein Vermogensbeheer. Met circa 55 medewerkers behaalt Robein een jaaromzet van ongeveer 120 miljoen euro.

Robein hecht al sinds haar oprichting veel belang aan betrokken en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Gedurende vele jaren werden in samenwerking met erkende hulporganisaties scholingsprojecten voor kinderen in derdewereldlanden geïnitieerd en financieel ondersteund. Begin 2010 is besloten de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Robein in bredere zin gestalte te geven. Hiertoe is de nieuwe Stichting Robein Goede Doelen Fonds in het leven geroepen. Meer informatie: www.robein.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht