Politie Zeeland


---

680-2011 Rijden onder invloed, Groede
Op de Krabbedijk in Groede werd woensdag omstreeks 23.30 uur een 53-jarige automobilist uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed.
De politie had al verschillende meldingen gekregen van een dronken bestuurder in de omgeving van Groede. Op de Krabbedijk werd de man uiteindelijk gestopt en aangehouden. Op het politiebureau in Oostburg moest de bestuurder blazen, hij had ongeveer 4x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken, tevens bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

681-2011 Aanhoudingen wegens stroperij, Dreischor
Woensdag tegen 21.00 uur werden in de Middelburgsestraat in Goes twee mannen van 28 en 33 jaar uit Yerseke aangehouden wegens stroperij.
De politie kreeg een melding dat bij de Grevelingen stropers kreeften aan het vangen waren. Nadat deze mannen over de Zeelandbrug richting Goes waren gereden, werden zij in de Middelburgsestraat gestopt en werd hun auto gecontroleerd. Daarin werden 32 illegaal gevangen kreeften aangetroffen en de mannen werden aangehouden. De kreeften zijn teruggebracht naar de Grevelingen; tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

682-2011 Inbraken in Terneuzen
In de nacht van woensdag op donderdag werden in Terneuzen van enkele bedrijfsterreinen goederen gestolen.
Twee bedrijven aan de Mr. F.J. Haarmanweg werden bezocht. Bij het ene bedrijf werden in totaal enkele honderden kilo's aan koper, lood, ijzer en aluminium gestolen. Bij het andere bedrijf verdwenen 5 rollen elektricteitskabel.
Ook op een bedrijfsterrein in de Zeelandlaan werden goederen gestolen.
Het gaat hierbij om kabels, haspels en enkele bouwlampen.

683-2011 Aanhouding in Vlissingen
In de Hercules Segherslaan in Vlissingen werd woensdag tegen 15.00 uur een 25-jarige Vlissingse man aangehouden wegens mishandeling.
De man had even daarvoor een 27-jarige plaatsgenoot zodanig geduwd dat deze viel en met zijn hoofd op de stoeprand terechtkwam. Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn nek en rug en tintelingen in zijn armen. Hij is per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De 25-jarige man is in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex van Torentijd. De twee mannen kennen elkaar, een reden voor de mishandeling is niet bekend.

---- --