Ingezonden persbericht


¤585,2 miljoen aan prijzengeld bij Nederlandse Staatsloterij in 2010 Uitkeringspercentage stijgt naar 69,7%

Den Haag, 28 april 2011 - De Nederlandse Staatsloterij heeft in 2010 een totaalbedrag van ¤585,2 miljoen aan prijzengeld beschikbaar gesteld voor haar spelers. Daarmee keerde de Nederlandse Staatsloterij maar liefst 69,7% van het door de spelers ingelegde geld uit. Nooit eerder was het uitkeringspercentage zo hoog. Dit valt te lezen in het vandaag verschenen jaarverslag van de Nederlandse Staatsloterij over het jaar 2010.

"We zijn als marktleider trots op ons hoge uitkeringspercentage, het hoogste dat wij ooit gerealiseerd hebben", aldus algemeen directeur Frans van Steenis. "Van al het ingelegde geld vloeit bij ons bijna 70% terug naar onze spelers. Dat is de reden waarom de mensen in Nederland graag met de Staatsloterij meespelen. Een eventuele verlaging van ons uitkeringspercentage, zoals onlangs beschreven in de Beleidsvisie Kansspelen door de verantwoordelijk Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie namens het kabinet, is wat ons betreft daarom geen goede zaak. Er zijn in onze ogen andere manieren om tot hogere afdrachten te komen, bijvoorbeeld ten behoeve van de sport zoals het kabinet wenst. We zijn daarover in gesprek met de betrokken partijen."

Wat betreft de omzet is 2010 met ¤839,5 miljoen het op één na hoogste omzetjaar geworden in de 284-jarige geschiedenis van de Nederlandse Staatsloterij. Alleen in 2009 werd een hogere omzet gerealiseerd. De afdracht aan het ministerie van Financiën bedroeg in totaal ¤143,4 miljoen.

Van Steenis vervolgt: "Één van de belangrijke punten uit 2010 is dat we als eerste Nederlandse aanbieder het certificaat 'Responsible Gaming' van de brancheorganisatie European Lotteries hebben verkregen. Ook het feit dat het Global Reporting Initiative (GRI) heeft verklaard dat ons jaarverslag voldoet aan de eisen van toepassingsniveau B toont aan dat we op de goede weg zijn wat betreft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en onze verslaggeving daaromtrent."

Einde persbericht

Het jaarverslag 2010 is te lezen en te downloaden op de site www.staatsloterij.nl/jaarverslag




Ingezonden persbericht