Ingezonden persbericht


PERSBERICHT,

Laren, 28 april 2011

RfB-keurmerk voor Stichting Hart voor Kinderen

De Stichting Raad voor financiële Betrouwbaarheid heeft op 18 april 2011 het RfB-keurmerk voor 2011-2012 toegekend aan de Stichting Hart voor Kinderen. Stichting Hart voor Kinderen richt zich in de hulpverlening op verlaten en kwetsbare, vaak zieke (wees) kinderen en het bouwen aan een betere toekomst voor hen.

De toekenning van het RfB keurmerk houdt in dat Hart voor Kinderen is getoetst op betrouwbaar beheer en besteding en voldoet aan de keurmerk criteria van de RfB. De stichting RfB is een onafhankelijke en geaccrediteerde stichting. In het kader van een grote wervingsactie is de Stichting Hart voor Kinderen de eerste nieuwe deelnemer in 2011.

Initiatiefneemster Erna Neuteboom over de toekenning: 'In een tijd waar mensen steeds meer terechte vragen gaan stellen over de besteding van gelden, ben ik blij dat dit keurmerk voor goede doelen door een onafhankelijke raad aan ons is toegekend. Een extra manier om aan onze donateurs te laten zien dat al hun donaties op de juiste plaats terecht komen!'

Erna Neuteboom is a.s zondag 1 mei te zien in het televisieprogramma 'Hour of Power' op RTL 5. Om pl.m 08.20 en 09.20 uur gaat zij in gesprek met presentator Jan van den Bosch over Haïti, een jaar na de aardbeving. Stichting Hart voor Kinderen is na deze ramp een hulpactie gestart. Met de opbrengst is noodhulp verleend en huisvesting voor de opvang van deze kinderen gerealiseerd. In deze woningen worden 48 kinderen, die hun ouders tijdens de ramp hebben verloren, liefdevol opgevangen. Erna vertelt over haar ervaringen tijdens haar bezoek aan Haïti in februari dit jaar.

Einde persbericht




Ingezonden persbericht