NOC*NSF


Arnhem, 28 april 2011

Vijf sporters genomineerd voor Londen 2012

Op voordracht van de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (KNSA) en de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) heeft NOC*NSF vijf sporters genomineerd voor deelname aan de Olympische Spelen of Paralympische Spelen van Londen 2012.

Nederlands Olympisch Team
De vijfentwintigjarige Limburgse schutter Peter Hellenbrand uit Brunssum is genomineerd voor deelname aan de Olympische Spelen Londen 2012 op het onderdeel luchtgeweer (10 M). De KNSA droeg hem voor op basis van zijn prestatie op de World Cup wedstrijd van 26 maart 2011 in Sydney, Australië. Daar haalde hij een zesde plaats.

Nederlands Paralympisch Team
Naast haar eerdere Paralympische nominatie op de 100 meter schoolslag is de Hoofddorpse zwemster Lisa den Braber nu ook genomineerd op het onderdeel 400 meter vrije slag. Ze komt uit in de S8 klasse. Ook Lisette Teunissen heeft zich voor een tweede onderdeel weten te nomineren. De 25-jarige Rotterdamse is naast haar nominatie op de 200 meter vrije slag nu ook genomineerd op het onderdeel 50 meter rugslag, klasse S4. De derde dame die naast haar eerdere Paralympische nominaties (50 en 100m vrije slag) nu weer genomineerd is, is de Aalsmeerse zwemster Mirjam de Koning. De Koning is genomineerd op het onderdeel 400 meter vrije slag en komt uit in de S6 klasse Michel Tielbeke (29 jaar) uit Raalte komt in aanmerking voor een nominatie op het onderdeel 100 meter schoolslag. Tielbeke komt uit in de S12 klasse.

De bond heeft deze sporters voorgedragen op basis van resultaten die zijn behaald op de British International Disability Swimming Championship 2011 van 8 tot 10 april 2011 in Sheffield, Engeland.

Een nominatie wordt niet vanzelfsprekend omgezet in kwalificatie voor de Spelen. Daarvoor moeten de genomineerde sporters eerst nog vormbehoud tonen, door in het volgende seizoen nogmaals aan een prestatienorm te voldoen.

Voor meer details over de Olympische en de Paralympische Spelen Londen 2012 zie www.nocnsf.nl/londen2012. Meer informatie over de Paralympische sport in het algemeen kunt u vinden op www.paralympisch.nl.
-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem




NOC*NSF