Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Karura Forest open voor nationale en internationale bezoekers

Reeuwijk, 28 april 2011 - Zowel de Keniaanse bevolking als buitenlandse toeristen hebben binnenkort de mogelijkheid om Karura Forest te bezoeken en de schoonheid van dit natuurlijke rijkdom te bewonderen. Karura Forest is onlangs officieel geopend door Mwai Kibaki, de president van Kenia.

Het verkeersbureau van Kenia heeft samen met het Keniaanse bosbeheer, waaronder Karura Forest valt, de toegang tot het bos gestimuleerd. Volgens mr. Muriithi Ndegwa, directeur van het Keniaanse verkeersbureau, heeft het verkeersbureau Ksh. 320.000,- voorzien voor deze samenwerking.

Het bos wordt uitgebreid op de markt gepromoot, zowel lokaal als internationaal, als onderdeel van de bezienswaardigheden rondom Nairobi. Dit naast de bekende bezienswaardigheden zoals o.a. het Nairobi National Park en Elephant Orphanage, het nationale museum, het Karen Blixen museum en Giraffe Manor.

Het Karura Forest biedt bezoekers de mogelijkheid om de Mau Mau grotten, watervallen, bamboe bossen en dieren in het wild, zoals apen, te bewonderen. Bovendien zijn er meerdere picknick plaatsen en natuurlijke wandelpaden.

Het bos, ooit afgeschilderd als onveilig, is nu rondom afgezet met hulp van 'The Friends of Karura'. De voorzitter van deze stichting, Alice Macair, bevestigt dat het bos tegenwoordig uitermate geschikt is voor excursies en picknicks.

Over Karura Forest
Karura Forest is een stedelijk bos van 1063 hectare gelegen in Nairobi, grenzend aan de boerenerven Runda, Gigiri en Muthaiga. Natuurbeschermers, onder andere Nobelprijswinnaar Wangari Maathai, hebben in het verleden extensieve campagnes uitgevoerd om het bos te beschermen tegen uitsterving.

Over Kenia
Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het thuis van 'the Big Five'; olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard én het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. Vanuit Nederland en België worden verschillende vluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op http://www.magicalkenya.nl.

###

Noot voor de redactie (