Nieuwsuur


28-04-2011
Vanaf vandaag: Nieuwsuur voor de mobiele site
Vanaf vandaag is Nieuwsuur ook mobiel te volgen via de nieuwe site: m.nieuwsuur.nl. De mobiele site is een 'light' versie van nieuwsuur.nl en specifiek ingericht op de wensen van de mobiele gebruiker.

Korpschefs doen voorstellen aanscherping wapenwet
Naar aanleiding van de fatale schietpartij in Alphen aan den Rijn, doen de gezamenlijke korpschefs vanavond in Nieuwsuur voorstellen voor nieuwe aanscherpingen van de wapenwet.

De discussie hierover laaide op omdat de Alphense schutter in het bezit was van een wapenvergunning. Ondanks zijn psychiatrisch verleden.

Philips-verdachten voor de rechter
In de grote vastgoedfraudezaak, Klimop, staan vandaag twee voormalig directeuren van Philips voor de rechter. Zij zouden het Philips-pensioenfonds voor miljoenen hebben opgelicht.

In Nieuwsuur een verslag van deze procesdag. In de studio commentaar van Gerben van de Marel. Hij schreef een boek over deze vastgoedfraude en volgt het proces voor Het Financieele Dagblad.

Peppard in de ban van hét huwelijk
Nog één nachtje slapen en dan is het zover: hét huwelijk. De spanning onder zowel de bevolking als Britse royaltywatchers loopt op. In Peppard Common, een piepklein dorpje ten westen van Londen, zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. Nieuwsuur is erbij.

Discussie over rituele slacht
De afdeling Amsterdam van de PvdA vindt dat hun fractie in de Kamer te snel een standpunt over ritueel slachten heeft ingenomen en organiseert daarom een discussie-avond met als doel 'even een stap terug te doen in deze discussie en er met de leden nog eens goed over te praten.'.

Presentatie: Mariëlle Tweebeeke, Jeroen Overbeek en Henry Schut

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl

'Verwesterd', en dan?
Willen werklozen niet plukken?
Ruzie in Noord-Holland
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Zondag: 22.00-22.10
Herhaling na middernacht