Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Intentieverklaring tegen overbelading getekend

Sittard-Geleen, 28 april 2011 - De gemeeente Sittard-Geleen en Transport en Logistiek Nederland (TLN) hebben vandaag de intentieverklaring inzake overbelading ondertekend. De gemeente roept hierin alle partners in de bouw op om overbelading van vrachtwagens tegen te gaan.

,,We zullen bij het aangaan van nieuwe contracten of aanbestedingen expliciet een passage opnemen over overbelading,' zei wethouder Pieter Meekels (economie) bij de ondertekening van de intentieverklaring. Hij gaf aan dat waar mogelijk consequenties zullen worden verbonden aan een overtreding van het verbod op overbelading.

Meekels erkende dat de ondertekening van een dergelijk verklaring eigenlijk niet nodig zou moeten zijn. ,,De wet verbiedt immers overbelading. Toch gebeurt het dat vrachtwagens te zwaar beladen worden, of dat de lading niet goed gezekerd wordt. Via dit convenant willen we de transporteurs nogmaals wijzen op hun verantwoordelijkheid, maar ook als opdrachtgever onze verantwoordelijkheid nemen.'

Regioconsulent Hans Anneveldt van Transport en Logistiek Nederland merkte bij de ondertekening op dat Sittard-Geleen een belangrijke gemeente is op logistiek gebied. ,,Ook de transportbedrijven hebben deze intentieverklaring getekend en worden regelmatig gecontroleerd. Maar alleen kunnen we het niet, we hebben de steun van de overheid nodig.'

Door ondertekening van de intentieverklaring draagt zowel Transport en Logistiek Nederland als de gemeente Sittard-Geleen bij aan het verhogen van de verkeersveiligheid, het behoud van de kwaliteit van wegen, een eerlijke concurrentiepositie van bedrijven die zich aan de wettelijke normen houden en het op een duurzame manier afhandelen van bulkstromen in het wegvervoer.

Fotobijschrift: Wethouder Pieter Meekels ondertekent de intentieverklaring overbelading. Hij wordt geflankeerd oor Wilma Leenaerts (bestuurslid deelmarkt kieper van TLN) en Hans Anneveldt, de regioconsulent van Transport en Logistiek Nederland.




Gemeente Sittard-Geleen