Persbericht

Gerflor introduceert nieuwe lijn innovatieve sportvloeren

Eindhoven, 28 april 2011 - Gerflor, producent van vinylvloeren voor project vloerbedekking, particuliere vloeren en sportvloeren, heeft innovaties doorgevoerd op zijn bestaande Taraflex® sportvloeren. Hierdoor heeft Gerflor nu sportvloeren voor iedere toepassing: van multi-use vloeren die geschikt zijn voor sporten en evenementen, tot multi-sports-vloeren waarop allerlei soorten binnensporten tot op het hoogste niveau mogelijk zijn. Gerflor biedt met zijn Taraflex Sport M Comfort+ als eerste in de markt een puntelastische sportvloer met een schokabsorberend vermogen van meer dan 45%, en voldoet hiermee aan klasse 1 van het NOC*NSF.

Een schokdempende sportvloer verlaagt het risico op langdurige blessures, verhoogt het plezier in sport en verlengt het sportleven van de atleet. De Taraflex sportvloeren van Gerflor worden al sinds jaar en dag ingezet door (inter)nationale sportbonden voor indoor sportevenementen en in sporthallen en gymzalen. De verbeterde en nieuwe vloeren bieden voor alle toepassingen een oplossing.

45%). Daarnaast heeft Gerflor ook multi-sports-vloeren die behoren tot klasse 2 en 3 van het NOC*NSF. Opvallende nieuwkomer in de multi-use-lijn voor multifunctioneel gebruik is de Multi-Use 6.2, een klasse 3 vloer, met een absorptievermogen van meer dan 25%. Hierdoor is deze multifunctionele sportvloer ideaal voor sport- en gymzalen.

Gerflor sportvloeren hebben eigenschappen die van invloed zijn op de sportbeleving, maar ook hun steentje bijdragen aan het milieu:

Protecsol: De toplaag van alle vloeren wordt behandeld met Protecsol wat de duurzaamheid van de vloer ten goede komt. Protecsol heeft een verdichting van de toplaag tot gevolg wat ervoor zorgt dat vuil niet in het product doordringt. Een vloer kan hierdoor eenvoudig en milieuvriendelijk schoongemaakt worden. Daarnaast voorkomt de Protecsol-laag dat op termijn de hele toplaag van de vloer vervangen moet worden zoals bij hout-, giet- of kunststofvloeren wel het geval is. Ook voorkomt het brand-en schaafwonden bij valpartijen

Veilig en comfortabel: Een goede sportvloer verlaagt het risico van pijn en kneuzingen tijdens een val en vermindert de kans van blessures. De Gerflor-vloeren zijn voorzien van een hoog schokabsorberend vermogen en van de unieke Double-Density foam waardoor de vervorming rond het gebied van impact vergroot wordt. Hierdoor wordt de pijnintensiteit als minder ervaren en wordt het risico op blessures geminimaliseerd.

Duurzaam: De vernieuwde vloeren hebben door D-Max+ een extra dimensionale stabiliteit die de indrukweerstand verbetert met 35%. Naast een hoge kwaliteit, biedt deze dubbele glasfiber grid nog een groot voordeel. Vloeren met D-Max+ kunnen namelijk geplaatst worden met het innovatieve Eco-Fit systeem. Dit vereenvoudigt het lijmprocedé waardoor minder lijm nodig is. Normaal gesproken wordt een vinylvloer aan de onderkant in zijn geheel verlijmd. Nu hoeft enkel nog een strook van 10cm onder de naden verlijmd te worden. Deze manier van verlijmen bespaart installatietijd en lijm. De vloer is hierdoor veel eenvoudiger te verwijderen, 100% recyclebaar en kan na verwijdering eenvoudig verwerkt worden tot andere kunststof producten.

Multifunctioneel: De karaktereigenschappen van de multi-use-lijn vergroten de mogelijkheden van een vloer. Door de D-Max-structuur en Protecsol-laag kan een multi-use-vloer zonder problemen in een sporthal voor zowel een concert als een volleybalevenement ingezet worden, zonder nadelige hygiënische gevolgen. Dit is met name ideaal voor gymzalen van scholen waar bijvoorbeeld de ene dag gymlessen worden gegeven en de volgende dag de ruimte gebruikt wordt voor een toneeluitvoering van groep 3.

"Steeds meer partijen realiseren zich dat vinyl een optimale vloer is om op te sporten. De verhoogde veiligheid en comfort zijn vanuit sportief oogpunt de belangrijkste argumenten. Maar ook de ecologische aspecten zoals de 100% recyclebaarheid van de vloer, beperkte verlijming en het minimaal onderhoud maken vinylvloeren een aantrekkelijke keuze", stelt Benno Dijkhuis, marketing & sales directeur bij Gerflor. "De vernieuwde sportvloeren zijn ideaal voor gebruik in sportzalen van scholen, gemeentelijke sporthallen en tijdens topsportevenementen. We verwachten met deze nieuwe producten dan ook de breedtesport beter te bereiken en hier ons marktaandeel te vergroten."

Voor meer informatie over de sportvloeren van Gerflor, kunt u kijken op: http://www.gerflor.nl/project-vloeren/sport/