Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 28 april 2011

Vragen van het lid Arib (PvdA) over AWARE een mobiel alarmsysteem voor slachtoffers van huiselijk geweld

aan de minister van Veiligheid en Justitie


* Kent u de brief op 5 april 2011 aan u gericht van de Burgemeesters en wethouders van Capelle aan den IJssel met betrekking tot het verkorten van de aanmeldprocedure voor AWARE?


* Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een slachtoffer van stalking na aanmelding op daadwerkelijk op het alarmeringsysteem met ingebouwd GPS-systeem (AWARE) wordt aangesloten?


* Deelt u de mening dat in het kader van de veiligheid van het slachtoffer aansluiting op AWARE zo snel mogelijk moet volgen op een aanmelding voor dat systeem? Zo nee, waarom niet?


* Wordt de ervaring in de gemeente Capelle aan den IJssel dat aansluiting op AWARE soms tot een maand kan duren door u herkend? Zo ja, zijn dergelijke wachttijden ook in andere gemeenten gebruikelijk en wat is uw mening over de duur van deze wachttijden?


* Deelt u de mening van B&W van Capelle aan den IJssel dat bij verkorting van de wachttijden er levens kunnen worden gered? Zo nee, waarom niet?


* Deelt u de mening dat een wachttijd van enkele weken tot meer dan een maand te lang is gezien de veiligheidsrisico's die slachtoffers kunnen lopen? Zo ja, wat gaat u doen om die wachttijden te bekorten? Zo nee, waarom niet?


* Wat is uw mening over de door B&W van Capelle aan den IJssel voorgestelde snelle risicotaxatie?

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag




Partij van de Arbeid