GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

'Rosétje drinken in het park moet weer kunnen'

Rotterdam, 28 april 2011

GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte wil dat het weer mogelijk wordt om tijdens een barbecue of picknick in een Rotterdams park een rosétje te drinken. Er geldt in Rotterdam sinds een aantal jaar een verbod op het nuttigen van alcohol op de openbare weg, daar vallen parken ook onder.

Sinds vorige week zijn politie en stadstoezicht een handhavingoffensief in verschillende Rotterdamse parken gestart. Nieuwsvermoedende recreanten worden à 35 euro op de bon geslingerd voor het drinken van een glaasje wijn of rosé. "Nergens voor nodig en enorm betuttelend", vindt Bonte. "Gemoedelijk picknickende mensen in het park die een wijntje drinken, zijn geen bedreiging voor de veiligheid."

Bonte wil dat het verbod op het drinken van alcohol wordt geschrapt. Hij gaat daarvoor een initiatiefvoorstel maken. Tot die tijd wil hij dat de politie en stadstoezicht niet actief meer handhaven op het alcoholverbod in parken. "Zeker nu er fors bezuinigd wordt op de politie kunnen we agenten wel beter inzetten dan ze de parken in te sturen op zoek naar ontkurkte wijnflessen."


------------------------------