Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

Donderdag 28 april 2011, Utrecht

------

CNV Vakmensen bereikt principe akkoord voor CAO slagersbedrijf

Nieuwe cao biedt kansen voor verschillende doelgroepen

De onderhandelaar namens CNV Vakmensen Frans van de Veen, heeft vandaag namens de leden een nieuwe cao af kunnen sluiten met de werkgevers in het slagersbedrijf. Uitgangspunt is een CAO voor een periode van 2 jaar namelijk van 1 april 2011 tot 1 april 2013.

Naast de loonsverhoging zijn er voor de verschillende doelgroepen in de branche diverse afspraken gemaakt.

Uitzendkrachten

Uitzendkrachten die minstens drie maanden in de sector werken, worden conform de CAO voor het Slagersbedrijf uitbetaald. Frans van de Veen hierover: 'dit is een belangrijke verbetering die op termijn ook zal bijdragen aan meer zekerheden voor flexibele werknemers en doet recht aan het principe loon naar werk'. De branche zal de naleving van deze afspraak zelf controleren, op kosten van uitzendbureau's die de werknemers leveren.

Scholing
Om het niveau en de werkzekerheid te verbeteren wordt tijdens deze cao-periode verplichte scholing ingevoerd. Daarnaast wordt een proef opgezet in het kader van loopbaanontwikkeling, waarbij een zogenaamd employability budget ter beschikking wordt gesteld, ook voor opleidingen buiten de bedrijfstak.

Ouderen
'Als de AOW-leeftijd omhoog gaat moeten we daar nu al op anticiperen, met maatregelen om de inzetbaarheid van ouderen te verbeteren' aldus van de Veen. In de cao zijn daarom diverse afspraken gemaakt waaronder uitbreiding van de zogenaamde senioren-dagen, korter werken vanaf 60 jaar en deeltijdpensioen.

Jongeren

In deze CAO heeft CNV Vakmensen afspraken weten te realiseren om 25 Waiongeren aan het werk te helpen. Daarbij zullen ook de mogelijkheden van opleiding van Wajong-coaches worden meegenomen. Om het werken in de branche aantrekkelijker te maken zal actief worden ingezet op het verbeteren van het imago van het slagersambacht. CNV Vakmensen denkt hierbij onder andere aan het oprichten van een beroepsvereniging voor slagers.

Mantelzorg

Ook binnen het slagersbedrijf wil CNV Vakmensen de zorg door een werknemer voor een naast van de werknemer. Daarom is afgesproken dat een experiment wordt gestart waarbij het werknemers mogelijk wordt gemaakt om aan iemand uit hun omgeving mantelzorg te verlenen. De werknemer kan dan zijn werktijd verkorten tot 80% tegen een beloning van 90% en een pensioenopbouw van 100%.

Loonsverhoging
De lonen zullen in deze periode met vier procent stijgen middels een loonsverhoging in oktober 2011 en 2012. Daarnaast zal uiterlijk in december 2011 naar rato een eenmalige uitkering van ¤100,- worden betaald aan alle werknemers.

Frans van de Veen: 'We hebben hiermee een heel mooi principe-akkoord gerealiseerd dat ik gerust aan de leden durf voor te leggen. Van jong tot oud biedt de cao kansen en verbeteringen. Tel daarbij op de loonsverhoging, dan ga ik er vanuit dat de leden van CNV Vakmensen dit akkoord gaan ondersteunen'. --------