Gemeente Almelo

Commissaris van de Koningin Bijleveld bezoekt Almelo

28 april 2011 - Op donderdag 28 april was Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld te gast in Almelo, waar ze nader kennis maakte met het college van burgemeester en wethouders en maatschappelijke partners in onze stad. Tijdens een afsluitend gesprek in de bibliotheek, met onder meer raadsleden, toonde Bijleveld zich enthousiast over de brede samenwerking in Almelo.

Commissaris van de Koningin Bijleveld bezoekt Almelo Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld maakte tijdens een wandeling kennis van belangrijke investeringslocaties waaronder de stationsomgeving
en de waterboulevard.

Op de agenda stonden sociaal-maatschappelijke en ruimtelijk-economische thema's. Belangrijke aandacht was er daarbij voor de bestuursstijl en de samenwerking in de stad. De Commissaris van de Koningin werd in het ROC van Twente ontvangen door het college van burgemeester en wethouders. Samen met Hans Schutte, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ROC, bekeek ze de vakopleidingen en ontmoette enkele leerlingen.

In een korte wandeling naar de bibliotheek nam ze kennis van belangrijke investeringslocaties, zoals de stationsomgeving en de waterboulevard. In de bibliotheek ging ze in gesprek met samenwerkingspartners van de Gemeente, waaronder directeuren Kamst en Van der Hout van de twee Almelose woningcorporaties.

Aansluitend sprak ze met de leden van de Almelose Gemeenteraad over de bestuursstijl, bestuurlijke rollen en de samenwerking in het kader van Het Verschil Maken.