Ingezonden persbericht


-----------------------
684-2011 Diefstal electromotoren, Sluiskil
Tussen woensdagmiddag 15.30 uur en donderdagochtend 10.30 uur zijn, vanaf een bedrijfsterrein aan de Spuikreekweg in Sluiskil, electromotoren, accu's en kabels weggenomen. De waarde van de goederen, met een totaal gewicht van vele honderden kilo's, is onbekend. De toegang tot het terrein is geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.

685-2011 Auto bekrast, Hulst
Tussen woensdagmiddag 12.00 uur en woensdagavond 18.30 uur is een auto, die geparkeerd stond aan Refugium in Hulst, bekrast. De motorkap en de gehele linkerzijde zijn bekrast. De schade bedraagt honderden euro's.

Aanvulling op 681-2011 Aanhoudingen wegens stroperij, Dreischor De duikuitrusting van de mannen is in beslag genomen.

686-2011 Onder invloed en zonder rijbewijs in onverzekerde auto Donderdagmiddag rond 13.40 uur is een 33-jarige automobilist uit Haarlem, op de Rijksweg A58 bij Goes, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Nadat een getuige meldde dat de automobilist, mogelijk onder invloed van alcohol, vanuit de richting van de Westerscheldetunnel richting Goes reed zagen agenten de man op de A58 ter hoogte van Goes rijden en gaven een stopteken. Hieraan voldeed de automobilist. Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 4,7 maal teveel had gedronken. Ook bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat zijn auto onverzekerd was. De man is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden in een onverzekerde auto. Voor het rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt.

Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.


---- --