BenQ kiest voor Geodis Logistics


ROTTERDAM, VENLO, 20110428 -- Op vrijdag 15 april tekende BenQ Europe een Service Overeenkomst met Geodis Logistics waarbij Geodis zal optreden als de Centraal-Europese logistieke partner van BenQ voor de duur van ten minste drie jaar. De overeenkomst omvat een uitgebreid pakket aan diensten zoals het coördineren van inkomende en uitgaande vrachtstromen, vervoer over de weg en binnenwateren, magazijn en opslag, voorbereiding van bestellingen, pick & pack, VAS en VAL-activiteiten, laden, retouren en zelfs douane-management.

[Logo GEODIS - A total logistics resource] Adams Lee, president van BenQ Europe B.V.: 'Wij vertrouwen erop dat deze samenwerking voor BenQ zal bijdragen tot het aanbieden van een betere logistieke service aan onze channel partners'.

BENQ Corporation, is een toonaangevende leverancier van digitale lifestyle apparaten en een veelzijdig bedrijf met een sterke positie in produktontwerp en visuele en mobiele technologie. BenQ biedt een ongeëvenaarde breedte en diepte van produkten en geïntegreerde technologieën aan op verschillende platforms door middel van de merkbelofte "Bringing Enjoyment and Quality to Life".

"We zijn erg trots BenQ een dergelijk uitgebreid op maat gemaakt pakket aan diensten te kunnen aanbieden", aldus Willem Jan van Amersfoort, Managing Director Geodis Logistics.

BENQ Europe, een regionaal kantoor van de BenQ Corporation met het hoofdkantoor in Nederland, is actief op grote Europese markten waaronder Oostenrijk, de Benelux, Centraal en Oost-Europa, Frankrijk, Duitsland, Italië, Scandinavië, Rusland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Naar aanleiding van de merkbelofte biedt BenQ Europe een groot assortiment aan met geïntegreerde technologieën: digitale projectoren, LCD monitoren, LCD-tv's en digitale camera's. Door het combineren van passie en professionaliteit, uitvoering en kwaliteit, en zorg en bijdrage, is BenQ een nummer-1 DLP ® merk wereldwijd en neemt een top-3 positie in op de projectormarkt in meer dan 22 Europese landen. Verder is BenQ Europe een expert op het gebied van LED-monitoren, met een nummer-1 merkpositie in Noorwegen. Bovendien bevindt het zich in de top-5 van monitorverkopen in verschillende landen als Oostenrijk, Rusland en Zweden.

[BenQ en Geodis Logistics tekenen service overeenkomst]
Fotobijschrift: De heer Adams Lee, President, BenQ Europe B.V. (links) en de heer Willem Jan van Amersfoort, Managing Director Geodis Logistics Netherlands B.V.

GEODIS LOGISTICS, dat in 2008 werd overgenomen door SNCF, is een Europees leider op het gebied van transport en logistiek. Het staat bekend om haar vermogen om wereldwijd, multimodaal, elke stap in de logistieke keten te beheersen en levert distributie, logistiek, weg-, lucht- en zeevracht, groepagevervoer, expresservice, freight-forwarding en reverse logistics. Geodis draagt bij aan het besparen van kosten, verbeteren van de service en internationalisering van organisaties door het ontwerpen van oplossingen en het op elkaar afstemmen van goederenstromen. Geodis beschikt in de Benelux over 6400 klanten, 1000 medewerkers en 285.000 m2 opslagruimte, verspreid over 13 locaties in onder andere Almere, Amsterdam, Antwerpen, Enschede, Rotterdam, Venlo, Venray en Zaventem. Met meer dan 30.000 werknemers in 120 landen, behoort Geodis tot de top acht van logistieke dienstverleners in de wereld.