Saxion
BR>

di 26 april 2011

Open Dag FabLab Saxion

Vrijdag 29 april opent het FabLab van Saxion in Enschede van 11.00 tot 16.00 uur de deuren voor publiek.

Ondernemers, studenten, kunstenaars en alle andere geĂŻnteresseerde creatievelingen zijn die dag van harte welkom om kennis te maken met deze nieuwe, openbare hightech werkplaats. Het FabLab Enschede is onderdeel van Saxion en is gevestigd aan de M.H. Tromplaan 28 in Enschede.

Demonstraties 3D-apparatuur
Tijdens de Open Dag zijn er demonstraties van de apparatuur die in het FabLab Enschede aanwezig is, zodat bezoekers een goed beeld krijgen van wat daarmee allemaal mogelijk is. De 3D-scanner bijvoorbeeld, is een apparaat dat een 3D-beeld maakt van 3D-voorwerpen, zodat de ook aanwezige 3D-printer er een kopie van kan spuiten.

Ook is er een foliesnijder die onder andere gebruikt kan worden voor het maken van printplaatjes en zelfklevende stickers. Daarnaast is er een lasercutter waarmee vlakke materialen (zoals MDF, triplex en plexiglas) gegraveerd kunnen worden of waarmee vormen (zoals letters of ingewikkelde tekeningen) kunnen worden uitgesneden.

Textiel
Het FabLab Enschede is bovendien uitgerust met diverse apparaten op textielgebied, zoals een digitale borduurmachine, een professionele naaimachine, een digitaal weefgetouw en een inktjetprinter voor textiel.

Zelf uitproberen
Bezoekers die de apparatuur willen uitproberen, kunnen hun schets of ontwerp meenemen naar de Open Dag. Medewerkers van het FabLab zijn aanwezig om te helpen.

Meer informatie over het FabLab Enschede >>

Aanmelden voor de Open Dag is niet nodig.