Gemeente Zoetermeer

Openbare ruimte in deel van Palenstein opnieuw ingericht

Vanaf vrijdag 29 april begint de gemeente aan de herinrichting van het openbaar gebied dat wordt begrensd door de C. Boslaan, J. van Bourgondielaan en de W. van Cleeflaan. In dit deel van Palenstein zijn de afgelopen jaren flats opgeknapt en is het complex Castellum Palensteyn gebouwd.

Het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte is tot stand gekomen samen met bewoners van de betreffende flats. Binnenkort start de aannemer met de werkzaamheden aan de bestrating en de groenvoorziening. De aannemer begint met de aanpak van het groengebied rond het water bij het Sadrinapad en de nieuw aan te leggen parkeerplaatsen langs de W. van Cleeflaan. Tijdens alle bestratingwerkzaamheden zijn een aantal parkeerplaatsen en voetpaden niet bereikbaar.

Bewoners geïnformeerd
De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. De hoofdingangen en de bergingen van de flats blijven bereikbaar, misschien met tijdelijke maatregelen. De gebruikers van de garages worden geïnformeerd over de periode dat zij hun auto tijdelijk buiten de garage moeten parkeren. De aannemer informeert de bewoners met een tekening van het werkgebied en de schematische verdeling van de werkzaamheden op locatie en tijd.

Kerst 2011
Het gras wordt direct na de aanleg van de verharding ingezaaid; de planten en bomen worden eind 2011 geplant. De bedoeling is om met de Kerst 2011 alle werkzaamheden afgerond te hebben. De hulpdiensten zijn geïnformeerd over deze werkzaamheden.

Meer informatie over de vernieuwing van de wijk Palenstein leest u op www.palensteinvernieuwt.nl.